Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka Oy:n varsinainen yhtiökokous kokoontui

FC Haka Oy:n varsinainen yhtiökokous valitsi Heikki Sormusen jatkamaan seuran puheenjohtajana. Myös Seppo Lahtinen ja Marko Laaksonen jatkavat hallituksessa.
– Joukkueen valmistautuminen alkavaan kauteen on sujunut suunnitellusti valmennuksen tiukassa otteessa. Liigacup ja eräät harjoituspelit eivät tuloksellisesti ole edenneet odotetusti, mutta ovat varmasti antaneet valmennukselle pohjan rakentaa joukkue parhaaseen iskuun pitkää sarjakautta varten. Talven tärkeimmät cup-ottelut on kuitenkin selvitetty tyylikkäästi ja peli jatkuu myös tällä rintamalla, puheenjohtaja Sormunen toteaa.
Sormunen painottaa, että joukkue on vahvasti valkeakoskelaistaustainen, sillä onhan Haka tehnyt sopimukset yhdeksän oman kasvatin kanssa.
– Joukkueeseen on tullut kokemusta ja taitoa myös muualta, joten rutiinia ja nuoruuden nälkää nähdään Tehtaan kentällä ensi kautena sopivassa suhteessa, Sormunen toteaa.
Sormunen myöntää, että sarja-aikataulu huolestuttaa seuran johtoa.
– Veikkausliigan aloittaminen 15.4. ajankohtana, jolloin on vaarana, että pelikentät joillain paikkakunnilla eivät vielä ole pelikunnossa, ja sarjan päättyminen vasta 27.10, jolloin syksyn sateet ja viimat pitävät katsojat loitolla, ovat seikkoja, joihin toivomme muutosta. Sarjan tiivistäminen kesäkaudelle siten, että yleisön mielenkiinto kotiotteluihin säilyy, tulisi olla kaikkien jalkapalloihmisten intressissä, Sormunen alleviivaa.
Varsinainen yhtiökokous teki päätöksen uuden osakeannin toteuttamisesta 1.5.-31.8. välisenä aikana. Anti koskee 30 000 kappaletta A-sarjan äänivaltaisia osakkeita. Osakkeen kappalehinta on 2,5 € ja osakkeita myydään vähintään 10 kappaleen erissä. vanhoilla osakkailla on etuosto-oikeus 1.5-15.5 omistuksen suhteessa.
– Osakeannilla tuemme FC Haka Oy:n taseen vahvistamista. Tavoitteemme on tehdä tänä vuonna positiivinen tulos sekä korjata taseen omapääoma positiiviseksi. Yhtiökokouksen vahvistamassa vuoden 2011 tilinpäätöksessä se oli vielä 125 000 € negatiivinen, Sormunen kertoo.
– Kuten aikaisemmin eri yhteyksissä olen todennut, vaatii Hakan talouden tervehdyttäminen useamman vuoden. Hallituksen ja johdon tavoitteena on ollut vakiinnuttaa talouden terve olotila kolmessa vuodessa siitä, kun kesällä 2010 saimme talouden pohjakosketuksen. Arvioni mukaan olemme tässä työssä aikataulussa, mutta jatko vaatii lujasti töitä ja onnistumisia, Sormunen päättää.
PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT