Honka kaatoi varamiehisen Hakan

Varsin varamiehisenä Honkaa vastaan lähtenyt Haka joutui taipumaan Tehtaan kentällä 0-4 (0-2) –tappioon.

Lähtökohdat peliin olivat haastavat, sillä pelikiellot ja loukkaantumiset verottivat koskilaisjoukkuetta pahemman kerran. Etenkin puolustuslinjan Sami Ristilä joutui muokkaamaan täysin uuteen uskoon.

Ensimmäisellä puoliajalla Honka pääsi rankaisemaan kahdesti Hakan puolustuksen uinahduksista. Ensin Tim Väyrynen viimeisteli Demba Savagen nousun jälkeen avausmaalin ja hetki ennen taukoa Jussi Vasara käytti hyväkseen hakalaisten kompuroinnin.

Toisella puoliajalla Tapio Heikkilän roikkupusku haittasi Hakan orastavaa kiriä ja Dudu viimeisteli muutama minuutti ennen loppua loppulukemat.

Vaikka Honka voitti pelin neljällä maalilla, niin mitenkään ylivoimainen ei espoolaisryhmä ollut. Maalivahti Tomi Maanoja joutui venymään useaan huipputorjuntaan. Maanojan vireen saivat havaita niin Jarno Mattila, Pekka Sihvola kuin John Weckströmkin. Lisäksi Sihvola tykitti kertaalleen ylärimaan.

Ottelun lopussa nähtiin jälleen yksi debytantti Tehtaan kentällä. Toisen polven liigapelaaja Santeri Lintunen pääsi loppuhetkiksi kentälle.

Hakan urakka jatkuu ensi maanantaina vierasottelulla MYPA:a vastaan. Tuohon peliin Haka saa mukaan pelikiellosta Regi Nooitmeerin. Shane Robinsonin ja Marco Matronen pannat sen sijaan jatkuvat vielä tuon pelin ajan.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Josef Chavez, Niko Perera, Mikko-Petteri Latosaari, Jarno Mattila, Antti Ojanperä (58. Mohamed Koroma), John Weckström, Juha Pirinen (var.) (88. Santeri Lintunen), Lassi Luoto (var.), Obi Metzger (46. Albert Kuqi), Pekka Sihvola.