Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tunnelmia Veikkausliigakauden 2009 kynnyksellä

Veikkausliigakauden 2009 alkuun on enää muutama viikko aikaa ja joukkue taustajoukkoineen ovat edenneet hyvässä vauhdissa suunnitelmallisesti kohti H-hetkeä. Nyt onkin hyvä kerrata missä mennään ja missä on menty viimeisten kuukausien aikana.

Joukkue

Edustusjoukkue on saatu nyt lähes sellaiseksi, kuten asetimme tavoitteeksi syksyllä 2008. Nuorta ja nälkäistä joukkuetta on rakennettu ja täydennetty tarpeiden mukaan harjoituskauden aikana. Lähes jokaisessa harjoitusottelussa joukkue on vaihtunut moneen otteeseen loukkaantumisista ja uusien pelaajien sisäänajosta johtuen. Tällä hetkellä olemme tulleet tilanteeseen, jossa joukkueelle haetaan permanenttia kokoonpanoon sarjan alkua silmällä pitäen. Olemme siltä osin hyvässä tilanteessa, että kaikille pelipaikoille löytyy useampia eri vaihtoehtoja, toisin kuin esimerkiksi viime vuonna. Haemme kuitenkin edelleen sekä kärkeen että vasemmalle sivustalle vahvistuksia vielä ennen kauden alkua.

Harjoitusotteluiden tuloksilla ei ole ollut tähän asti suurta merkitystä. Joukkue on harjoitellut hyvin ja tunnollisesti ja kuntoa ollaan tähtäämässä kauden tärkeimpään tavoitteeseen, eli Veikkausliigaan.

Viimeiset kolme harjoitusottelua (FC Lahti, FC Inter ja TamU) näyttävät jo enemmän suuntaa joukkueen iskukyvystä. Veikkausliigan käynnistyessä meidän joukkueella ei ole mitään menetettävää, sillä ennakkopaineet ovat muilla. Uskon, että kivenkova Haka 2009 tulee yllättämään positiivisesti ja olemme alusta lähtien erittäin kilpailukykyisiä joka ottelussa.

Taustat

Viime syksystä lähtien joukkueen rakentamisen lisäksi on tehty töitä ankarasti myös monella muulla rintamalla Hakan hyväksi. Iso muutos vuodesta 2008 on ollut toiminnan yhtiöittäminen 1.12.2008 lähtien osakeyhtiömuotoiseksi. Haka Ry:ltä siirtyi uudelle FC Haka Oy:lle huomattavat vastuut ja velvollisuudet velkoineen, joiden hoitaminen muiden kehityshankkeiden rinnalla on ollut ja on jatkossakin erittäin haasteellista. Esimerkiksi sponsorien hankinta on vallitsevasta taloustilanteesta johtuen huomattavasti hankaloitunut aiempaan nähden. Voimme kuitenkin iloksemme todeta, että Sinebrychoff ja tarkemmin ottaen Carlsberg, on lähtenyt merkittävällä panostuksella tukemaan Hakan toimintaa. Carlsberg toimiikin tulevalla kaudella Hakan pääsponsorina.

Olen käyttänyt huomattavan paljon myös omaa aikaani Hakan toiminnan elvyttämiseksi. Aika on ollut samalla antoisaa, vaikka tiesin jo ennakkoon että jalkapallojoukkueen omistaminen ja johtaminen Suomessa on erilaista kuin esimerkiksi Englannissa… Olen lähtenyt siitä ajatuksesta että Hakasta (edustusjoukkue, reservijoukkue, A-juniorit, Hakatemia ja muu junioritoiminta) kehitetään kokonaisvaltaisesti organisaatio, jossa asioita kehitetään pitkällä tähtäimellä, mutta myös huomioiden tarvittava jatkuva menestys edustusjoukkueen osalta.

FC Haka Oy:n taloudellinen onnistuminen on tietysti kaiken toiminnan kulmakivi. Sen vuoksi olemme panostaneet myös muihin tulonhankkimismuotoihin kuin pelkät sponsoritulot. Yhteistyökumppanit ja eri sponsorit näyttelevät edelleen isoa osaa varainhankinnassa, mutta se ei yksin kata kehittyvän organisaation tarpeita. Uusista Hakan liiketoiminnoista Koski ravintolat näyttelee isoa roolia tulojen kasvattamisessa. Toivon myös ensi viikolla avattavan HakaShopin toiminnan tuovan Hakalle lisää tuottoja.

Itse ottelutapahtumiin ja niiden palvelujen ja otteluissa viihtymisen lisäämiseen panostesedu_netti_09taan merkittävästi. Vuonna 2009 kutsummekin Hakan kotiotteluita kansanjuhliksi, joissa katsojille halutaan tarjota
kokonaisvaltaisia elämyksiä. Joukkueen esitykset ovat tietenkin pääosassa, mutta pyrimme samalla siihen että myös ne paikalle saapuvat katsojat, joita jalkapallo ei ole aiemmin niinkään kiinnostanut, voivat todeta viihtyneensä Tehtiksellä ja saapuvansa sinne uudelleen.

Lähdin itse vuonna 1980 Valkeakoskelta. Olen nyt 29 vuotta myöhemmin hankkinut itselleni asunnon Koskista ja tulen jatkossa viettämään enemmän aikaa Koskissa, josta olen lähtöisin. Hakan tuleva teema ”Paluu juurille” sopiikin siis myös minun tapaukseeni mainiosti. Toinen teemamme ”Pieni kaupunki, Suuri joukkue” sopii puolestaan Valkeakosken nykytilanteeseen enemmän kuin hyvin. Olen hyvin luottavainen sekä Hakan että Valkeakosken tulevaisuudesta ja uskon Hakan merkittävään rooliin koskilaisia yhdistävänä tekijänä näinä vaikeina aikoina.

Sedu Koskinen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT