Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Kaikki on valmista huomista varten”, kun Haka hyökkää Interin kimppuun

OTTELUENNAKON TARJOAA:

Veikkausliiga jatkuu FC Hakan osalta sunnuntaina, kun se kohtaa FC Interin vieraissa. Turkulaisten oman kotikentän, Veritas Stadionin, nurmi ei vielä ole pelikunnossa, joten ottelu pelataan varakentällä Helsingin Bolt Arenalla.

Ensimmäisen kotiottelunsa Inter pelasi Tehtaan kentällä viime lauantaina, mutta tällä kertaa ei ymmärrettävästi ei halua antaa koskilaisille huomattavaa kotietua ja näin siis Haka matkaa toistamiseen Boltille.

Valkopaidat ovat saaneet valmistautua rauhassa tulevaan otteluun ja joukkueen tilannekin on tappiolliseen Honka -otteluun verraten erittäin hyvä. Ehdottomasti tärkein uutinen on se, että puolustuksen johtohahmo Luiyi de Lucas on kärsinyt pelikieltonsa ja palaa joukkueen kokoonpanoon.

Myös päävalmentaja Teemu Tainio on toipunut koronasta ja johtaa peliä yhdessä Ossi Virran kanssa. Niinikään Honka -pelin väliin jättäneet Atte Sihvonen ja Elias Collin ovat mukana. Vielä kun lisätään, että sairastuvalla ei ole Vigori Gben lisäksi ketään muita tällä hetkellä, niin koskilaisten lähtökohdat ovat äärimmäisen hyvät.

Haka ja Inter kohtasivat toisensa jo Liigacupin välierässä Pirkkahallissa ja tuolloin 0-0 -tasatilanteeseen jatkoajankin jälkeen päättyneen ottelun ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailusta. Lopulta turkulaiset veivät ottelun nimiinsä ja jatkoivat cupin finaaliin.

Kahdella aiemmalla kaudella Haka on lähtenyt Interiä vastaan selkeänä altavastaajana, mutta tällä kertaa puntit ovat koko lailla tasan. Tosin jo viime vuonna koskilaiset pystyivät haastamaan viime kauden sarjanelosen tasaväkisesti ja kruununa siitä 1-0 -taisteluvoitto Tehtaan kentältä.

Interin joukkue on muuttunut viime kaudesta jonkin verran ja ehkäpä isoimpina muutoksina valmentaja Jose Riveiron vaihtuminen Miguel Grauhun, sekä hyökkääjä Timo Furuholmin pelaajauran päättyminen.

Teemu Tainio kuitenkin korostaa Mustavalko-TV:n otteluennakossa, että Interin joukkue oli ja on muutakin, kuin vain Furuholm.

– Kyllähän ”Furkka” hyvä pelaaja oli, mutta ei se ollut ainoastaan ”Furkka”. Siellä on samat superstarat, kuin viime vuonna. Kaksikko Forsell-Källman on kovia tekijöitä.

Päävalmentajan mukaan kulunut viikko on ollut kaikin puolin onnistunut ja lähtökohdat otteluun erinomaiset.

– Meillä on hyvä viikko takana – ollaan käyty niin Interin pelaamista, kuin omaakin läpi. Huomenna pitäisi sitten siirtää ne peliin.

– Me halutaan pysyä yläkerran vauhdissa mukana, niin nyt pitää näyttää, että pystytään napsiin niitä pisteitä.

– Kaikki on valmista huomista varten, joten hyvillä mielin kohti Helsinkiä!

FC Inter – FC Haka sunnuntaina 17.4.2022 kello 14.00 Bolt Arena, Helsinki.
HUOM! Mikäli olet menossa paikan päälle, niin osta liput ennakkoon TÄÄLTÄ – otteluun EI ole lipunmyyntiä portilla.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT