Gnistan ja Haka tasapeliin

Hakan tappiottomien pelin putki kasvoi perjantaina jo yhdeksään otteluun, kun valkopaidat hakivat 1-1 -tasapelin vierasottelusta Gnistania vastaan. Tasapelissä oli silti tappion maku.

– ”Lady luck” ei hymyillyt meille tänään. Harvoin tasapeli vieraissa harmittaa niin paljon kuin nyt, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong pohti.

Ottelun molemmat maalit nähtiin ensimmäisellä puoliajalla. Hakan puolustus uinahti 20 minuutin pelin jälkeen, kun Aleksander Akbar pääsi puskemaan Hakan puolustuksen keskeltä kotijoukkueen johtoon.

Haka tuli tasoihin viisi minuuttia ennen taukoa, kun loppukesästä vahvaan vireeseen päässyt Jaakko Rantanen viimeisteli jo kauden viidennen osumansa. Ville-Valtteri Starck keskitti pallon Gnistanin maalille, kotijoukkueen puolustus epäonnistui purussaan ja Rantanen tuikkasi Hakan peliin mukaan.

Toisella puoliajalla Kalle Multanen ja Henri Malundama osuivat tolppaan, mutta voittomaalia Haka ei onnistunut tekemään.

– Poikia tuli sääli pelin jälkeen. Tilanteita voittoon oli aivan riittävästi, Armstrong mietti.

Hakan ottelut Ykkösessä jatkuvat torstaina Tehtaan kentällä kärkijoukkue TPS:n saapuessa vierailulle. TPS:n jälkeen Haka kohtaa OPS:n kotona ja Jaron vieraissa.

– Vastassa on seuraavaksi kolme joukkuetta, joita emme ole tällä kaudella onnistuneet voittamaan. Siinä on hyvää haastetta seuraaviin peleihin, Armstrong mietti.

Valkeakosken kaupunki toimii TPS-pelissä otteluisäntänä ja tarjoaa vapaalippuja kaikille koskilaisille. Liput ovat noudettavissa Sportiasta Koskikarasta tai kaupungin matkailuinfosta Myllysaaren museosta.

Hakan kokoonpano Gnistania vastaan: Tuomas Karjanlahti, Mikko-Petteri Latosaari, Diogo Tomas, Ville-Valtteri Starck, Henri Malundama, Jaakko Rantanen, Jami Kyöstilä, Anton Popovitch (72. Niilo Mäenpää), Arlind Basha (var.) (82. Emenike Mbachu), Erkka Helminen (77. Antto Hilska), Kalle Multanen.