FC Haka vei maali-iloittelun nimiinsä perjantai -illassa

FC Haka ja AC Oulu järjestivät perjantain ottelun toisella jaksolla trillerin, mikä sai niin päävalmentaja Andy Smithin kuin kannattajienkin sykkeet nousemaan. Maali-iloittelu päättyi lopulta koskilaisittain iloisesti kolmeen pisteeseen maalein 4-3.

Ensimmäisellä jaksolla valkopaidat olivat aivan alkua lukuunottamatta kuskin paikalla ja joukkueen pelaaminen toimi, kuten edellisissäkin kotiotteluissa. Hyvistä paikoista huolimatta avausjaksolla nähtiin vain yksi osuma ja siitä vastasi Oliver Whyte pilkulta. Whyte itse oli hankkimassa rangaistuspotkua ja meni sen myös antamaan. Calum Ward aavisti oikein ja poimi laukauksen alanurkasta, mutta ensimmäisenä paluupalloon ehtineellä Whytella oli helppo työ sijoittaa pallo tyhjään maaliin 42. minuutilla.

AC Oulu tuli toiselle jaksolle sisuuntuneena ja kotijoukkue olikin hetkellisesti hätää kärsimässä. Vieraiden takaa-ajo sai kuitenkin pienen takaiskun, kun Maissa Fall puski Haymenn Bah-Traoren tarjoilusta pallon taidokkaasti takanurkkaan 58. minuutilla.

Oulu ei kuitenkaan luovuttanut ja työ palkittiin neljä minuuttia myöhemmin, kun Ashley Coffey pääsi sijoittamaan vasemmalta tulleen kovan syötön aivan maalin oikeaan nurkkaan.

Valkopaitojen edellisestä osumasta vastannut Maissa Fall iski illan toisensa 78. minuutilla. Whyte pääsi nokikkain Wardin kanssa, mutta oululaismaalivahti vei jälleen pidemmän korren. Hyökkääjä kuitenkin seurasi tilanteen loppuun, otti torjunnasta kimmonneen pallon haltuunsa ja tarjoili sen poikittain takatolpalle hiipineelle Fallille, joka iski lukemiksi 3-1.

Ratkaisun makua oli ilmassa, kun Arlind Sejdiu kasvatti eron jo 4-1. Niin ikään nokikkain Wardin kanssa päässyt Sejdiu ei puolestaan erehtynyt, vaan laukoi pallon vasurillaan etukulmasta sisään.

Ottelussa nähtiin vielä kaksi rangaistuspotkua, mitkä molemmat vihellettiin AC Oululle. Ensimmäisestä Coffey laukoi pallon varmasti ohi Anton Lepolan pelikellon näyttäessä 86 minuuttia.

Jälkimmäisen rangaistuspotkun Lepola torjui, mutta siitä seuranneesta kulmapotkusta Julius Körkkö pusku vieraat jo maalin päähän ottelun lisäajalla.

Ottelun viimeiset minuutit olivat molemmilta joukkueilta sekavaa taistelua, mikä lopulta päättyi Hakan eduksi, kun erotuomari Dennis Antamo vihelsi ottelun päättyneeksi.

– Hullu peli! Sanoin pelaajille kopissa, että älkää enää ikinä tehkö näin minulle, sain melkein sydänkohtauksen, Andy Smith totesi ottelun jälkeen.

– Teimme mukavasti ottelusta ei niin mukavan. Pelasimme alkuun hyvin, mutta sitten menimme lopussa paniikkiin ja päästimme helppoja maaleja.

– Vastustajalla on hyviä, vahvoja pelaajia ja jos laitat palloa boksiin, niin lopulta he käyttävät tilaisuuden hyväkseen ja näin kävi tänään.

– Tärkeintä on kuitenkin se, että otimme tästä kolme pistettä mukaamme, Smith päätti.