Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka jahtaa Liigacupin jatkopaikkaa

FC Haka lähtee jahtaamaan lisäpisteitä Liigacupin neljännen kierroksen ottelussa Kuopiossa KuPS:n vieraana. Teemu Tainion suojatit johtavat tällä hetkellä Liigacupin B-lohkoa ja päävalmentaja linjaa, että tavoite on päästä jatkopeleihin mukaan.

– Lähdetään kartottaan pistepussia, tietenkin halutaan kahden joukkoon mennä.

Vastustaja Kuopion Palloseuran cup -taival ei ole alkanut ihan toivotulla tavalla. Viime kauden jälkeen muutoksia kokenut kuopiolaisryhmä ei ole vielä aiemmissa otteluissaan saanut parastaan irti ja uusi päävalmentaja Pasi Tuutti ottaa tästä osin syytä myös itselleen kotijoukkueen otteluennakossa.

Tainio puolestaan korostaa, että vaikka tulokset eivät ehkä vielä ole sitä, mitä KuPS haluaa, niin kyseessä on joka tapauksessa laadukas joukkue.

– Varmasti aika samalla sapluunalla siellä mennään, kuin viime vuonna, mutta sitten Pasi Tuutti tuo omat mausteensa siihen.

– Hyvä joukkue on ehdottomasti kyseessä, mutta kaikki palaset ei ole vielä loksahdellut kohdille, kuten ei kyllä kellään muullakaan vielä tässä vaiheessa.

Tainio kertoo myös, että koskilaiset haluavat ensisijaisesti keskittyä omaan peliin ja sen kehittämiseen, mutta joitain kokeiluja tullaan tekemään. Osin myös pakosta, sillä osa pelaajista joutuu jättämään pelin väliin.

Vigori Gbe on edelleen poissa, mutta treenaa jo muun joukkueen mukana ja hänen paluunsa on odotettavissa toivon mukaan maaliskuussa. Hänen lisäkseen poissa ovat Oliver Whyte, Kristian Yki-Hietanen ja Haymenn Bah-Traore.

Sen sijaan Stavros Zarokostas palaa kokoonpanoon. Hänen kohdallaan kyse on ollut jo viime kaudella olleista vammoista, minkä suhteen ei haluttu ottaa mitään riskejä, vaan kuntouttaa maltilla takaisin täyteen pelikuntoon.

Testipelaajia ei Hakalla tällä hetkellä ole, mutta sopimuspelaajien lisäksi mukana on Akatemista Eetu Kittilä ja Tuukka Törmä.

KuPS – FC Haka kello 15.00 Lippumäen ylipainehallissa. Otteluun on myynnissä lippuja ainoastaan 100 kpl, mutta Ruutu+ näyttää ottelun suorana TÄÄLLÄ.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT