”Jape” Mattila nosti Hakan voittoon

Haka-ikoni Jarno ”Jape” Mattila nousi perjantai-iltana Tehtaan kentän sankariksi, kun PK-35 Vantaa kaatui 3-1 (0-0). Mattila iski kotijoukkueelle kaksi tärkeää osumaa.

Ensimmäisellä puoliajalla tilanteet olivat kortilla. Haka pääsi pari kertaa uhittelemaan PK-35:n maalia. Mattila ei aivan onnistunut saamaan palloa mukaansa puolittaisessa läpiajossa. Juuri ennen taukoa Aaron King joutui venyttämään hieman liikaa, eikä saanut voimaa puskuunsa.

Toisella puoliajalla tapahtuikin sitten huomattavasti enemmän. Haka joutui yllättäen takaa-ajajaksi, kun Fidan Seferi vei vieraat johtoon 53. minuutin kohdalla.

Mutta sitten Mattila otti ohjat omiin käsiinsä. Tasoitus tuli vain pari minuuttia takaiskun jälkeen ja voittomaali 59. minuutilla kelpaisi mihin tahansa maalikimaraan. Upea pommi miehen tukijalalla eli oikealla upposi PK-35:n verkkoon. Lasse Linjala kaunisteli vielä lukemia onnistuttuaan ensimmäisellä kosketuksellaan vaihdosta peliin tulon jälkeen.

– Hieno nousu joukkueelta. Itsellä oli jo synkkiä ajatuksia, kun PK teki avausmaalinsa, mutta onneksi jätkät tiesivät tilanteen paremmin, Hakan päävalmentaja Juho Rantala totesi.

Ottelun sankari sai valmentajalta ansaitut kehut.

– On se uskomaton kaveri. Ensin painaa töissä ja sitten tulee ja ratkaisee pelejä, Rantala antoi suitsutusta Mattilalle.

PK-35:n valmentaja Ilir Zeneli myönsi Hakan ansainneen voiton.

– Harmittavasti päästimme tänään kaksi maalia sivuvapareiden jälkeen, Zeneli sanoi.

Haka kärsi pelissä myös yhden takaiskun, kun Jussi Aallon varoitustili tuli täyteen. Näin Haka joutuu ensi sunnuntaina Seinäjoelle ilman kahta parasta maalintekijäänsä, eli Aaltoa ja Venance Zézéä.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Dema, Regi Nooitmeer, Sami Sanevuori, Olukorede Aiyegbusi, Marco Matrone, Eetu Muinonen, Juha Pirinen, Jussi Aalto (var.) (79. Lasse Linjala), Jarno Mattila (88. Sasha Popovitch), Aaron King (var.) (90. Teppo Syrjänen).