Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Oliver Whyte haluaa kuitata Tammelan tragedian – ”Odotamme peliä malttamattomina”

Kolmatta kauttaan FC Hakassa pelaava Oliver Whyte on saanut tänä vuonna totutella uuteen rooliin keskushyökkääjänä ja on hiljalleen asettumassa aloilleen uudella pelipaikalla.

Kahtena edelliskautena Whyte tuli tutuksi pääasiassa keskikentän keskustassa tai laidassa, mutta täksi kaudeksi hänet on istutettu keskushyökkääjän rooliin.

– Ei se ole itselleni luonnollinen pelipaikka ja olen joskus pelannut hyökkääjänä, jos joitain pelaajia on puuttunut. Olen nyt pelannut hyökkääjänä puolisen vuotta ja olen yrittänyt oppia pelipaikkaa entistä paremmin ja valmentajat ovat auttaneet minua sopeutumaan rooliin. Olen nauttinut olla hyökkääjänä ja yritän auttaa joukkuetta parhaani mukaan, Whyte toteaa.

Whyte on tällä kaudella osunut Veikkausliigassa kertaalleen, mutta Suomen Cupissa verkko on heilunut neljästi. Hän on nauttinut pelaamisesta pelijärjestelmän ylimmällä oksalla.

– Siinä pääsee olemaan lähempänä maalia, joka antaa mahdollisuuden tehoihin.

Pelipaikan lisäksi Whytellä on numero vaihtunut täksi kaudeksi, kun aiemmin selässä koristanut numero 7 on vaihtunut tuplaversioon 77.

– En ollut tehnyt sopimusta vielä, kun ”Masto” kysyi seiskaa ja Oka antoi sen hänelle. Numero 77 oli sitten paras sen jälkeen, Whyte avaa numerovaihdoksen taustoja.

Haka on pelannut kokonaisuudessaan vahvaa kautta tänä vuonna, sillä se taistelee Veikkausliigan kärkisijoista ja on raivannut tiensä Suomen Cupissa jo neljän parhaan joukkoon.

– Olen nauttinut uuden valmennuksen alaisuudessa ja olemme pärjänneet hyvin tällä kaudella. Olemme sarjataulukossa hyvissä asemissa ja selvinneet Suomen Cupin välieriin, joten tilanne on tällä hetkellä todella nautittava ja odotan innoissani mitä tuleman vielä pitää.

FC Hakan seuraava kova koitos on edessä maanantaina, kun mustavalkoiset isännöivät Ilvestä. Joukkueiden edelliskohtaaminen Tammelassa päättyi Hakan kannalta tylysti 0-5-tappioon ja Whyte haluaa kuitata tuon tappion kotikentällä.

– Lähdemme hakemaan revanssia. Oli noloa hävitä niin rumasti niin monen katsojan edessä. Odotamme peliä malttamattomina ja olemme valmiita antamaan oman vastauksemme.

Ilves on Hakan tavoin vahvassa lennossa viime aikoina ja kaatoi edellisottelussaan HJK:n selvästi 3-0. Whyte kuitenkin muistuttaa, ettei Ilves ole voittamaton.

– Jos pystymme estämään heidän pelirakenteluaan, niin silloin pystymme aiheuttamaan heille ongelmia.

90-vuotisjuhlaottelu FC Haka-Ilves maanantaina 15.7. Tehtaan kentällä kello 19.00. Lue lisää juhlapäivän tapahtumista täältä.

Lipunmyynti otteluun on myös käynyt kuumana. Varaa paikkasi kesän odotetuimpaan otteluun täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT