Yötön yö tarjoili maalittoman tasapelin Tehtaan kentällä

Veikkausliigan Yöttömän yön kierros pelattiin keskiviikkona, jolloin ottelut kaikilla liigapaikkakunnilla alkoivat kello 21.00. Ennakkoon kierros herätti paljon kysymyksiä siitä, miten yleisö löytää myöhäisotteluun paikan päälle, mutta ainakaan Valkeakoskella vaikutusta ei ollut, sillä Tehtaan kentälle katsojia saapui tälle kaudelle hyvinkin tuttu määrä, 2152.

Itse ottelussa FC Haka ja FC Inter tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Hakan Veikkausliigaottelussa jäädään kokonaan maaleitta lähes kolmeen vuoteen. Edellinen 0-0 Tehtiksellä pelattiin 3.10.2021, kun Haka ja AC Oulu eivät saaneet kumpikaan kuparista rikki.

Lopputuloksen viimeisinä lukkoina toimivat luonnollisesti molempien joukkueiden maalivahdit. Kotijoukkueen Anton Lepola sekä vieraiden maalissa uransa ensimmäisen Veikkausliigaottelun pelannut, 28 -vuotias Ville Seppä. Nollapeli oli Hakalle ja Lepolalle kauden viides, mikä on yksi enemmän, kuin koko viime kaudella. Huikeaa kautta pelaava Lepola puolestaan parantaa koko ajan omaa nollapeliennätystään, mikä oli ennen tätä kolme ottelua KTP:n paidassa kaudella 2021.

Pelin juoni keskiviikkoillassa oli pääasiassa se, että Inter hallitsi ja Haka otti vastaan. Hallinta ei kuitenkaan täysin korreloinut maalipaikkoihin, sillä vaarallisissa maalipaikoissa Inter oli vain niukasti Hakaa parempi. Koskilaisista lähimmäksi maalia pääsi ensimmäisen jakson lopulla Elias Mastokangas, jonka sijoitus kohti takatolppaa meni vain niukasti ohi.

Osaltaan valkopaitojen peliä haittasi myös pari harmittavaa loukkaantumista, kun Ryan Mahuta joutui jättämään kentän jo neljännellä minuutilla. Hänet korvasi Nicolas Dantas, joka asettui Niklas Fribergin kanssa puolustuksen keskustaan ja Nikolas Talo siirtyi Mahutan paikalle vasemmaksi pakiksi. Kun Haymenn Bah-Traore joutui jättämään kentän 71. minuutilla, hänen paikkaajaksi ei luontaista laitapakkia penkiltä löytynytkään, vaan oikean paikan tontin otti Tuure Siira, joka kuitenkin esiintyi myös tuolla paikalla edukseen.

Vaikka lopputulos ottelusta ei ollut sitä, mitä Andy Smith joukkueineen lähti hakemaan, päävalmentaja oli silti tyytyväinen nollapeliin sekä pelaajiensa taistelutahtoon.

– Emme saaneet voittoa mitä lähdimme hakemaan, mutta pystyimme pitämään nollan, mikä oli iso parannus kolmen viikon takaiseen kohtaamiseen heitä vastaan, ja siihen olen erittäin tyytyväinen.

– Olen myös erittäin tyytyväinen pelaajien sitoutumiseen ja asenteeseen. Vaikka jouduimme tekemään muutoksia pelin sisällä loukkaantumista johtuen, niin pelaajat esittivät sellaista taistelutahtoa, mistä voin olla ylpeä heidän puolestaan.

Mahutan ja Bah-Traoren tilanteet eivät vielä ole selvillä, mutta tapahtuneella saattaa olla vaikutusta myös siihen, mitä Haka tulee heinäkuun alussa avautuvan siirtoikkunan aikana tekemään Smith myönsi.

Hakan joukkueella on muutaman päivän tauko juhannuksena, mutta pidempään lomaan ei ole varaa, sillä pelit jatkuvat jo ensi tiistaina, kun PK-35 saapuu Tehtikselle kello 18.00 alkavaan Suomen Cupin otteluun. Liput otteluun ovat myynnissä Tiketissä.