KuPS karkasi avausjaksolla, eikä Hakan hyvä kiri riittänyt

Hakan torstainen matka Kuopioon ei tuonut toivottua lopputulosta, sillä isäntäjoukkue KuPS oli tyly isäntä ottaen täydet kolme pistettä maalein 2-1. Kotijoukkueen molemmat maalit syntyivät ensimmäisellä jaksolla ja kyllä kahden maalin takamatka on sarjakärkeä vastaan turhan pitkä matka kirittäväksi.

Ottelun avausmaalista vastasi Tim Väyrynen 28. minuutilla. Pohjustuksen osumaan teki käsittämättömän helposti omalta alueelta pallon kanssa nousemaan päässyt Diogo Thomas. Hakassakin pelannut toppari toi palloa puoleen kenttään, käytti sen laidalla ja jatkoi juoksuaan kohti päätyä, mistä pallon saatuaan syötti sen maalin etunurkalle nousseelle Väyryselle. Jos Thomas pääsi vapaasti nousemaan, niin samoin Väyrynen tuli Haka -toppareiden välistä palloon ja ohjasi sen ”takavasaralla” etukulmasta sisään.

Kotijoukkueen toinen maali syntyi kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Atte Sihvonen pysäytti rikkeellään Sebastian Dahlströmin matkan vajaaseen pariinkymmeneen metriin. Pallon taakse asteli latvialainen Janis Ikaunieks, joka laukoi pallon unelmalaukauksellaan aivan oikeaan ylänurkkaan, eikä Aatu Hakalalla ollut maalissa mitään saumaa torjua vetoa.

– Jos päästät KuPS:n 2-0 johtoon, niin iso vuori on kiivettävänä, Teemu Tainio murehti pelin jälkeen.

– Kyllä me ekalla jaksolla pidettiin ne ihan hyvin pois paikoilta, vaikka ensimmäinen maali olikin huonosti puolustettu. Toinen taas sitten sellainen unelmaveto ylänurkkaan.

Toiselle jaksolle Haka lähti tosissaan ajamaan kuopiolaisia takaa, kun puolustavammassa roolissa pelaava keskikenttämies Donaldo Acka vaihdettiin hyökkäävämpään Oliver Whyteen. Uusiseelantilainen kiittikin vastuusta, sillä mies viimeisteli koskilaisten ainoaksi jääneen kavennusosuman 86. minuutilla. Osuman pohjusti Whyte itse, joka riisti pallon muutoin erinomaisen vakuuttavasti pelanneelta Paulo Ricardolta ja syötti pelivälineen Lee Erwinille. Whyte jatkoi juoksuaan kohti maalia, minne Erwin syötti pallon ja keskikenttämies pääsi ohjaamaan sen ohi maalissa pelanneen Johannes Kreidlin.

Valkopaidat saivat ottelun lopussa kunnon takaa-ajon aikaiseksi. Viime hetkien paras paikka osui Anthony Herbertille, joka puski keskityspallon aivan maalin edustalta ylärimaan. Hyvästä yrityksestä huolimatta ei tasoitusta syntynyt ja näin koskilaiset joutuivat paluumatkalle tyhjin käsin.

– Tokalla jaksolla laitettiin KuPS aidosti ahtaalle. Uskottiin loppuun asti ja kaaduttiin saappaat jalassa, Tainio jakoi kiitosta.

– Nolla pistettä tuli mukaan, niin ei tietenkään voi olla tyytyväinen, mutta tosi positiivinen se toisen jakson esitys ja sitä meidän pitää jatkaa.