Hakalla musta neliminuuttinen Lahdessa

FC Haka avasi ylimenokauden harjoitusottelut perjantai -iltana Lahden Mukkulan kuplahallissa FC Lahtea vastaan. Kolme kertaa 30 minuuttisena pelatun ottelun vei selvästi nimiinsä kotijoukkue maalein 4-0.

Vaikka numeroiden valossa lukemat ovat koskilaisten näkökulmasta rumat, niin pitkälti ne selittyvät ensimmäisen kolmikymppisen mustalla neliminuuttisella. Lahti iski maalit ottelun 21., 23. ja 24. minuutilla. Pallon maalia vartioineen Mika Hilanderin taakse laukoivat Arlind Sejdiu, Matti Klinga ja Altin Zeqiri.

Haka antoi ottelussa runsaasti peliaikaa ja näytönpaikkoja kokoonpanossa olleille pelaajille. Ensimmäiset vaihdot nähtiin 45. minuutin kohdalla, kun Donaldo Acka ja Jesse Huhtala tekivät tilaa testipelaajista Prince Mokumalle ja Miladille.

Peli jatkui vaihtojen jälkeen tasaisena, sekä maalittomana aina kolmannelle kolmikymppiselle asti, jolloin pelaajaruletti lähti pyörimään tosissaan myös Lahden leirissä.

Hakasta vaihtoon tulivat Seth Saarinen, Henri Malundama, Mika Hilander, Niklas Friberg, Eero-Matti Auvinen ja Oiva Laaksonen. Heidän tilalleen puolestaan juoksivat Konsta Mervelä(Haka-Akatemia), Elias Collin, testimaalivahti, Thomas Saarinen, Topias Listo ja Miro Salminen.

Yhdeksän minuuttia myöhemmin uusin sopimuspelaaja Atte Sihvonen teki vielä tilaa takaisin vaihdetulle Jesse Huhtalalle. Täydet peliminuutit perjantaina kirjauttivat Tino Purme ja Tiquinho.

Kotijoukkue kaunisteli loppulukemat 4-0 83. minuutilla, kun Endrit Mehmeti puski pallon Hilanderin viimeisellä jaksolla korvanneen testimaalivahdin selän taakse kulmapotkusta.

– Meillä oli vajaan viiden minuutin mittainen musta jakso, minkä aikana kotijoukkue iski kolmesti. Sen jälkeen peli rauhoittui ja tasoittui, kommentoi Hakan uusi valmentaja Ossi Virta.

– Tämän perusteella ei kannata tehdä vielä mitään johtopäätöksiä. Meillä on kolmet treenit alla ja kentällä nähtiin paljon testipelaajia.

Virta jakaa ottelusta tunnustusta uudelle hankinnalle, sekä omalle juniorille.

– Atte esiintyi tosi hyvin pallon kanssa keskikentällä, vaikkei olekaan vielä täydessä pelikunnossa.

– Myös Konstalta lupaava esitys oikeana laitapuolustajana, mitä ei tarvi todellakaan yhtään hävetä.

FC Haka jatkaa tulevalla viikolla treenien parissa, valmistautuen ensi viikonloppuna pelattavaan Go On Cupiin Mikkelissä.