Hakalle kauden ensimmäinen 0-0

Haka pelasi kauden ensimmäisen maalittoman tasatuloksen, kun Työväen Musiikkitapahtuman yhteydessä pelattu ottelu Jaroa vastaan päättyi lukemiin 0-0.

Aurinkoisella Tehtaan kentällä ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin kahdeksan minuutin kohdalla, kun Haka-vahti Tuomas Karjanlahti joutui esittämään parastaan Jonas Emetin laukauksen edessä.

Tuon tilanteen jälkeen avauspuolikkaan parhaat paikat loi Haka. Ottelun 11. minuutilla Emenike Mabchu ja Niilo Mäenpää pääsivät peräjälkeen yrittämään maalintekoa, mutta ruuti oli kosteaa. Varttia myöhemmin Jean Fridolin Nganbe Nganbe haki laukaisupaikan, mutta veto suuntautui niukasti yli.

Lähimmäksi maalia pääsi Hakan Erkka Helminen. Viisi minuuttia ennen taukoa Helminen pääsi lataamaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta laukaus kimmahti ylärimasta takaisin kentälle.

Toinen puoliaika oli ensimmäisen tavoin tiukkaa vääntöä. Haka sai kertaalleen pallon Jaron maaliin, mutta kotiyleisön rajusta protestoinnista huolimatta paitsioliputus jäi voimaan. Jaron pahin paikka tuli maalinedustahässäkästä, jossa Mäenpää onnistui putsaamaan pallon viime hetkessä väljemmille vesille.

– Mielestäni Jaro on heikosta sijoituksestaan huolimatta yksi tämän sarjan parhaista joukkueista, joten siinä mielessä tasapeliin voi olla tyytyväinen, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong puntaroi.

– Meidän pelissämme näkyy jossain määrin kokemattomuus ja joillain pelaajilla pelaamattomuus, Armstrong huomautti.

Jaron valmentaja Carl-August Löfille ottelu oli neljäs Jaron peräsimessä. Voittoa ei ole vielä tullut.

– Lähdimme hakemaan kolmea pistettä, joten siinä mielessä tasapeli oli pettymys. Mutta toisaalta tämä peli olisi voinut päättyä miten tahansa, Löf analysoi.

Hakan ottelut Ykkösessä jatkuvat viikon päästä lauantaina vierasottelulla KPV:ta vastaan. Tehtaan kentän seuraava vieras on GrIFK, joka tulee Valkeakoskelle lauantaina 12. elokuuta.

Yleisöä Tehtaan kentällä oli lauantaina 1399 katsojaa.

Hakan kokoonpano Jaroa vastaan: Tuomas Karjanlahti, Juho Saarinen, Diogo Tomas, Jaakko Rantanen, Jami Kyöstilä (71. Paavo Ahola), Henri Malundama, Anton Popovitch, Niilo Mäenpää, Jean Fridolin Nganbe Nganbe (78. Topi Järvi), Erkka Helminen (68. Tuomas Lähdesmäki), Emenike Mbachu.