Voitto oli tarjolla Tehtaan kentän illassa

Vaasan Palloseura vaikuttaa olevan tällä hetkellä iso mörkö FC Hakalle, sillä valkopaidat eivät ole onnistuneet voittamaan Vepsua kahteen kauteen eikä onnistunut siinä lauantainakaan. Koskilaiset johtivat ottelua toisella jaksolla 2-1, mutta niin vain vaasalaiset nousivat jälleen takaa-ajoasemasta 2-3 -voittoon.

Ottelun alku oli vierasjoukkueen lievää hallintaa ja Vepsu menikin ottelussa 0-1 -johtoon 11. minuutilla. Yevgeni Bashkirov lähetti laidalta keskityspallon takatolpalle, missä ensimmäisen kerran Veikkausliigaottelun avauksessa ollut Josep Nuorela nousi korkeimmalle ja tiputti pallon päällään keskustaan, mistä Mikko Pitkänen ohjasi sen jalallaan sisään.

Koskilaisten tasoitusosuma nähtiin vain kolme minuuttia myöhemmin, kun Imani Lanquedoc lähetti 30 metristä kovan syötön linjan taakse. Anthony Olusanya osui palloon hieman jalallaan maalin edustalla, mistä pallo jatkoi matkaansa kohti takatolppaa ja huippupelin lauantaina pelannut Arlind Sejdiu oli mies paikallaan iskien vaikean pallon taidokkaasti maalin ylänurkkaan.

Hakan johtoa rakenneltiin useaankin otteeseen ja lopulta palkinto tuli 48. minuutilla. Maissa Fall pujotteli Vepsu -puolustusta, pelasi pallon pystyyn Sejdiulle, joka niin ikään tässäkin tilanteessa pelasi taidokkaasti chipaten pallon päätyviivalta ohi maalivahti Teppo Marttisen ja VPS -puolustuksen avopaikkaan maalin eteen, mihin Olusanya teki oikea-aikaisen liikkeen ja laukoi pallon maalin kattoon.

Olusanya oli hetkeä myöhemmin lisätä kotijoukkueen johdon jo 3-1 Lanquedocin loistavasta pystysyötöstä, mutta laukaus osui ylärimaan.

Vaasan Palloseuran tasoitusosuma nähtiin 62. minuutilla. Pallo pelattiin parilla nopealla syötöllä päätyyn, mistä Jesper Engströmin kova syöttö löysi Joonas Vahteran jalan maalin edustalta, ja pallo tämän jälkeen tiensä verkkoon.

Tasoitusosuman jälkeen niin Hakan, kuin kotiyleisönkin luotto voittoon oli vielä vahvaa, mutta Kalle Multasen 90. minuutin osuma hiljensi toiveet lopullisesti. Haka -kasvatti iski tyypilliseen tapaansa kuin tyhjästä pallon maaliin ja juhli tämän jälkeen tyylikkään hillitysti voittomaaliksi jäänyttä osumaansa.

Andy Smith oli totutun tyyni ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa, mutta oli äärimmäisen turhautunut ottelun ratkaisuihin.

– Pelasimme fantastisesti ja pelimme oli muutoin hyvää, mutta puolustamisemme oli heikkoa, emme voi päästää maaleja tuolla tavalla.

– Ansaitsimme enemmän, mutta tuomariston päätökset veivät meiltä mahdollisuuden siihen.

FC Haka sijoittui lopulta Mestaruussarjassa kuudenneksi, mikä tarkoittaa että pelit Euroloppusarjassa jatkuvat ensi keskiviikkona FC Interiä vastaan. Päävalmentajan mukaan työ jatkuu huomenna normaalisti.

– Sama filosofia, kuin tähänkin asti, eli lähdemme voittamaan ottelua!

– Pelataan yksi peli kerrallaan ja sen jälkeen mietitään tulevia.

FC Haka ja FC Inter kohtaavat siis Euroloppusarjan ensimmäisessä ottelussa keskiviikkona 23.10. kello 18.00 Tehtaan kentällä. Liput ovat myynnissä TÄÄLLÄ.