Haka jyrän alla klassikossa

Haka jäi ilman mahdollisuuksia kauden ensimmäisessä klassikossa. HJK vei pisteet Helsinkiin Tehtaan kentältä lukemin 0-5 (0-2).
Haka joutui lähtemään otteluun siipirikkona, kun sivussa olivat esimerkiksi Obi Metzger, Saku Pesonen ja Regi Nooitmeer. Ville Kauppinen oli maalin suulla ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa Veikkausliigassa.

HJK:n Akseli Pelvas on viihtynyt Tehtaan kentällä, niin tälläkin kertaa. Ottelu oli vanhentunut vartin verran, kun Pelvas iski ensimmäisen kerran. Dawda Bah syötti pallon rangaistusalueelle, Pelvas taisteli pelivälineen itselleen ja sijoitti avausosuma tolpan kautta maaliin.
Pelvaksen toinen onnistuminen tuli pari minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä. Sebastian Sorsa nousi röyhkeästi ja antoi tarkan syötön maalin eteen. Pelvas viimeisteli varmasti Klubille kahden maalin taukojohdon.

Toisen puoliajan alku oli Hakalle synkkä. Parinkymmenen minuutin aikana maalinteossa onnistuivat Berat Sadik, Rafinha ja Matias Lindström. Sadik iski osumansa Sebastian Mannströmin syötöstä, Rafinha Sorsan keskityksestä ja Lindström vapaapotkun jälkitilanteesta.

Hakan parhaat paikat ottelussa tulivat Pekka Sihvolalle ja Jarno Mattilalle. Sihvola epäonnistui läpiajossaan ja Mattilan noston HJK-vahti Ville Wallén sai viime hetkellä pelastetuksi.

Hakan seuraava ottelu on Vaasassa ensi keskiviikkona. Ottelu VPS:aa vastaan alkaa Hietalahden stadionilla kello 18.30.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Josef Chavez (var.) (32. Jaakko Juuti), Timi Lahti (var.), Marco Matrone (71. Mikko-Petteri Latosaari), Antti Ojanperä, Sasha Popovitch, Jarno Mattila, Shane Robinson, John Weckström (46. Juha Pirinen), Mohamed Koroma, Pekka Sihvola (var.).