Hakalle tärkeät pisteet

Haka sai sateisella Tehtaan kentällä makean revanssin keväiselle Suomen Cupin tappiolleen KuPS:sta. Kuopiolaiset kaatuivat Obi Metzgerin maalilla 1-0 ja näin valkopaidat nousivat liigassa 11 pisteeseen.

Haka tuli otteluun vahvasti ja Metzger pisti pallon maaliin jo 7. minuutin kohdalla. Erotuomari Miikka Lähdesmäki hyväksyi ensin osuman, mutta perui päätöksensä keskusteltuaan avustavan erotuomarin kanssa. Metzger sai tilanteesta keltaisen kortin ja KuPS-vahti Mikko Vilmunen loukkaantui yhteentörmäyksessä.

Myös KuPS:n pelaajat ehtivät avausvartin aikana tuulettamaan. Ilja Venäläisen puskuosuma hylättiin kuitenkin paitsiona.

Hetki ennen taukovihellystä Tehtiksen yleisö sai aihetta riemuun. John Weckström syötti Metzgerin vapaaksi, tämä kiersi Vilmusen tilalle maaliin tulleen Joonas Pöntisen ja pisti pallon varmasti reppuun.

Toisen puolikkaan alussa Hakalla oli parikin hyvää paikkaa lisätä johtoon. Koskilaisten harmiksi niin Kasperi Ojala kuin Pekka Sihvolakin epäonnistuivat yrityksissään.

Loppua kohden pelinhallinta siirtyi hieman enemmän kuopiolaisille, mutta vaarallisimmat paikat olivat Hakalla. John Weckström laukoi yli ja Sihvola hukkasi ylivoimahyökkäyksen ohilaukaukseen.

KuPS:n kiri kaatui lopulta Raphael Udahin punaiseen korttiin. Udah poistettiin kentältä 79. minuutilla kahden varoituksen saattelemana.

Hakan kotiottelut jatkuvat jo lauantaina, kun edessä on odotettu klassikko HJK:ta vastaan. Ottelu alkaa Tehtiksellä kello 18.30.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Antti Ojanperä, Marco Matrone, Timi Lahti, Jarno Mattila, Shane Robinson (var), Juha Pirinen (90. Mohamed Koroma), Jaakko Juuti, John Weckström, Pekka Sihvola, Obi Metzger ((var) 46. Kasperi Ojala (59. Sasha Popovitch))).