Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Voittaja liigakärkeen

Liiga on toki vielä varhaisessa vaiheessa, mutta ensimmäiset suuntaviivat on annettu. Perjantaina Haka ja IFK Mariehamn iskevät yhteen Tehtaan kentällä, eikä panos ole sen vähäisempi kuin nousu liigan piikkipaikalle. Jos jompikumpi joukkueista nappaa täyden pistepotin, niin tämän ryhmän nimi löytyy kolmen kierroksen jälkeen liigan ykköspaikalta.

Hakan pelaajien mielialat ovat korkealla. Valkopaitojen maanantaina hakema kauden avausvoitto, Jarosta 2–1, maistui ilmiselvästi vielä kaikkien pelaajien suupielillä valmistavissa harjoituksissa Lotilan nurmella.

– Taisimme yllättää muutamia. Jotkut toimittajathan eivät odota meidän voittajan kovin montaa peliä tällä kaudella, Pietarsaaressa 2–1 -maalin ampunut Shane Robinson virnuilee Valkeakosken Sanomissa

Hakan täytyy pitää temponsa läpi ottelun. Saarelaisia on veikattu jopa mitaleille.

– Hävisimme liigacupissa IFK:lle 0–4, mutta paljon on menty eteenpäin sen jälkeen, Robinson sanoi.

Maalihanaansa yrittää aukaista myös kärjen Pekka Sihvola.

– Maarianhaminan isokokoisella joukkueella erikoistilanteet nousevat isoon osaan, mutta ehjällä 9-kymppisellä me voitamme, Sihvola uskoo viihdyttävään iltapuhteeseen.

Pieniä kysymysmerkkejä Hakassa ovat toipilaat Timi Lahti, Antti Ojanperä ja Obi Metzger. Jos Ojanperä pelaa, hän pääsee entisiä TamU-kavereitaan vastaan, jotka nyt pelaavat Maarianhaminassa.

– Jaro-voitolla pelaajien mielet ovat virkeinä. Tärkeää oli saada aikaa maaleja, kun niihin niin paljon on paikkoja tullut jo aiemminkin. Mitään ihmeellistä poppakonstia ei ollut, eikä ole myöskään IFK:ta vastaan. Nöyrällä asenteella, omalla tavalla, lähdemme nytkin, vakuuttaa Hakan päävalmentaja Sami Ristilä Valkeakosken Sanomien sivuilla.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT