Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jatkuuko Hakan nousujohteinen vire?

Liigakausi on lähtenyt Hakan osalta mukavasti liikkeelle, sillä kaksi pelattua ottelua ovat tuoneet koskilaisille kasaan neljä pistettä. Avauskierroksen kotipeli VPS:n kanssa päättyi maalittomaan tasatulokseen ja maanantaina tuli avausvoitto Jaron kustannuksella.

Myös Hakan perjantainen vieras IFK Mariehamn on aloittanut terävästi. Ensin kaatui MYPA 2-0 ja sen jälkeen saarelaiset jakoivat pisteet RoPS:n kanssa lukemin 3-3.

Hakan päävalmentaja Sami Ristilä ottaa kauden alun kuitenkin rauhallisesti.
– Muiden ennakkokäsityksiin nähden kausi on alkanut hyvin. Turha tässä kuitenkaan mitään henkseleitä on paukutella, kun kaksi peliä on vasta pelattu. Lähdemme edelleen nöyrästi otteluihin altavastaajana. Alkukauden pelit ratkeavat pieniin asioihin ja tiedämme, että jokainen joukkue saa tehdä tosi paljon töitä jos aikoo meiltä pisteitä ottaa, Risu toteaa.

Viime kaudella Haka oli vastaavassa ottelussa vahvempi numeroin 2-1. Hakan voittomaalin ampui tuossa syyskuisessa kamppailussa nykyään IFK:ta edustava Toni Lehtinen. Tammikuussa pelatussa Liigacupin avausmatsissa Haka oli vastaantulija, kun IFK korjasi potin maalein 4-0. Ristilä tuntee perjantain vastustajan hyvin.
– IFK on vahva joukkue ja mielestäni parempi kuin viime vuonna. He ovat fyysisiä ja hyvin organisoituneita. Olin katsomassa heidän peliään Myllykoskella ja siinä pelissä he olivat paljon parempia.

IFK on isokokoinen joukkue, joten kovaa kamppailua on tiedossa.
– Fyysinen peli on tulossa, mutta tiedämme aika hyvin heidän pelisysteeminsä. Heillä on muutamia uusia pelaajia mukana, mutta uskon löytävämme heidät heikot kohdat.

Ottelutahti on tiivis, sillä puolentoista viikon sisään Haka pelaa neljä liigaottelua. Kuormitus avainpelaajia kohtaan on kova, mutta Hakan pelaajatilanne on hyvä.
– Obi Metzger ja Antti Ojanperä saivat pieniä kolhuja viime ottelussa ja Salosen Juuson jalat kramppasivat avausottelussa, joten huilautimme häntä vähän viime ottelussa. Mitään isompia ongelmia ei ole ja joukkue tuntuu palautuneen hyvin. Seuraava peli on jo maanantaina, joten hieman sillä silmällä täytyy hieman katsella kokoonpanoa, Ristilä miettii.

Haka on molemmissa kauden otteluissa pelannut vahvan avauspuoliajan, mutta toisella puoliajalla vastustaja on päässyt niskan päälle. Ristilä tiedostaa ongelma ja sitä on käyty joukkueen keskuudessa läpi.
– Tiedämme syyt, mutta emme ole tässä ottelurytmissä päässeet kunnolla harjoittelemaan. Kaipaamme toiselle puoliajalle hieman lisää malttia. Riistojen jälkeen menetämme pallon liian nopeasti eivätkä ensimmäiset syötöt ole tarpeeksi laadukkaita. Se on meidän suurin ongelma tällä hetkellä ja sen eteen tehdään kyllä töitä, Risu päättää.

Hakan ja IFK Mariehamnin välinen ottelu alkaa Tehtiksellä kello 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT