Haka taipui Kuopiossa

sami_ristil1Hakan tie Liigacupissa päättyi 2-1 –tappioon KuPS:lle Kuopion keskuskentällä pelatussa ottelussa. Hakan kuuden ottelun saldoksi kevään Liigacupissa tuli näin ollen yksi voitto, yksi tasapeli ja neljä tappiota.

Haka aloitti ottelun kovalla prässillä ja paine tuotti tulosta jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Jani Bäckmanin antaman kulmapotkun jälkeen Mikko Innanen laukoi maalille ja Sami Ristilä oli irtopallossa nopeimmin paikalla.

Hakan toiveet jatkopaikasta alkoivat valua keskuskentän tekonurmeen vartti avausmaalin jälkeen. KuPS:n Jussi-Pekka Savolainen oli unohtunut takatolpalle vapaaksi ja Savolainen puski Ilja Venäläisen keskityksen koskilaisten verkkoon.

Ristilällä oli hetki tasoituksen jälkeen paikka illan toiseen osumaan, mutta ”Risun” kuti viuhui etutolpan kautta ohi. Ensimmäisen puoliajan loppu oli puolestaan kotijoukkueen lievää hallintaa.

Toisen puolikkaan alussa Antti Hynynen spurttasi kohti KuPS:n maalia ja sai nostettua pallon yli maalivahti Ville Iiskolan, mutta Patrik Turunen sai selvitettyä pallon kuopiolaisittain väljemmille vesille.

KuPS:n kauden ensimmäinen voitto Liigacupissa alkoi varmistua 57. minuutin kohdalla. Savolainen ampui ottelun toisen osumansa tarkalla laukauksella.

Haka haki sinnikkäästi tasoitusta, mutta tuloksetta. Vielä ilman maalia Hakan paidassa oleva Hynynen oli lähellä onnistumista vartti ennen täyttä aikaa, mutta Iiskola venytti pallon tolpan kautta kulmapotkuksi. Ristilä puolestaan puski pian Hynysen paikan jälkeen niukasti ohi.

Liigacupin ottelut on siis Hakan osalta tältä keväältä pelattu, joten valkopaitojen seuraava ottelu on lauantaina Saharan tekonurmella. Vastaan asettuu tuolloin ensimmäiseen Ykkösen kauteensa valmistautuva PoPa Porista. Ottelu alkaa kello 15.00.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Jari Nikkilä, Pietari Holopainen, Petri Viljanen, Sebastian Strandvall, Jani Kauppila, Mikko Innanen, Sami Ristilä, Antti Hynynen (var.), Jani Bäckman (var.) (46. Valeri Minkenen), Niko Ikävalko (79. Juuso Salonen).