Haka taipui tappioon Espoossa

Hakan pistetili Liigacupissa jäi edelleen avaamatta huolimatta siitä, että lauantain kamppailussa FC Hongan vieraana koskilaiset johtivat toisen puoliajan alussa jo maalein 2-0. Honka nousi takaa ohi ja 4-2-voittoon.

Honka hallitsi kenttätapahtumia alussa, mutta Haka vastasi avausmaalista. Vajaan puolen tunnin kohdalla Pekka Sihvola tälläsi pelivälineen noin 25 metristä aivan Honka-maalin yläkulmaan ja näin vieraat siirtyivät johtoon.

Haka sai rankkarin heti toisen puoliajan alussa ja Sihvola vei koskilaiset 11 metristä kahden maalin karkumatkalle.

Hongan kavennus nähtiin kuitenkin viisi minuuttia myöhemmin, kun Nicholas Otaru keskitti oikealta ja Puustinen puski pelivälineen verkkoon.

Kymmenen minuuttia eteenpäin ja Puustinen kaadettiin boksissa. Ilari Äijälä asettui laukomaan rankkaria ja viimeisteli varmasti alakulmaan.

71. minuutilla ottelu keskeytyi noin 15 minuutiksi palohälytyksen vuoksi. Pieni ylimääräinen tauko näytti tehneen terää ainakin kotijoukkueelle, sillä 74. minuutilla Honka siirtyi johtoon ja asialla oli Puustinen. Juuso Simpanen pelasi Puustiselle boksiin vasemmalle. Puustinen kavensi vasemmalta keskelle ja laukoi pallon takatolpan kautta sisään. Puustinen oli vielä järjestelemässä Hongan viimeistä osumaa, joka lopulta meni Haka-puolustajan kautta omaan maaliin. Näin voittolukemat kirjattiin Hongalle 4-2.

– Kyllä meillä jalat loppuivat ihan selkeästi. Aika raskas treeniviikko on takana ja Lahti-cupissa kolme peliä. Se kyllä näkyi toisella jaksolla. Silloin pitäisi kuitenkin taktisesti pystyä parempaan suoritukseen, kun jalat väsyvät, Hakan pävalmentaja Sami Ristilä mietti.

Hongan loppurutistus jätti Ristilälle myös paljon miettimisen aihetta, vaikka Hakan pelissä näkyi hyviäkin elementtejä.

– Päästään kahden maalin johtoon toisen puoliajan alussa ja sitten neljä menee omiin. Mielestäni ekan jakson alun jälkeen päästiin kuitenkin hyvin mukaan, Ristilä sanoi.