Hakalle tappio Liigacupin avauksessa

Hakan nuori joukkue kärsi 4-0-tappion Liigacupin avauksessa IFK Mariehamnia vastaan. Ahvenanmaalaisten sankari oli Echiabhi Okodugha, joka viimeisteli kolme maalia. Amani Rezgar onnistui toisella puoliajalla kertaalleen.

IFK Mariehamn sai otteluun loistoalun. Wilhelm Ingves nousi vasemmalta ja keskitti maalille, kun peliä oli pelattu viisi minuuttia. Loistopallo tavoitti Echiabhi Okodughan, joka iski pelivälineen suoraan ilmasta verkon perukoille.

Seuraavaa osumaa ei tarvinnut odottaa kuin kolme minuuttia. Mikko Paatelainen pääsi puskemaan Ingvesin keskityksestä, mutta Haka-vahti Ville Kauppinen torjui. Jatkopalloon ehti kuitenkin Okodugha ja tilanteeksi kirjattiin jo 2-0.

Ensimmäinen puoliaika kului isäntien hallinnassa, vaikka maaleja ei alkuminuuttien jälkeen nähty.

Haka pääsi toisen jakson alussa paremmin peliin mukaan ja ensimmäisen vartti olikin tasaista kamppailua. Tämän jälkeen Pekka Lyyskin miehistö otti ohjat jälleen käsiinsä.

Reilun tunnin kohdalla Sebastian Strandvall syötti rangaistusalueen sisään tauolla vaihdosta sisään tulleelle Rezgar Amanille, joka ei erehtynyt. Loppulukemat viimeisteli Okodugha rangaistuspilkulta 66. minuutilla. Edeltäneessä tilanteessa Marcus Olofsson oli kaadettu yksitoistametrisen arvoisesti.

Haka: Kauppinen Ville, Berg Jan, Latosaari Mikko-Petteri, Salonen Juuso, Weckström John, Metzger Obi (56. Ojala Kasper), Juuti Jaakko (51. Mattila Jarno), Yllaconza Benito, Multanen Kalle (56. Kuqi Albert), Chavez Josef, Pirinen Juha (58. Nieminen Aleksi).