Haka murskavoitolla juhannuksen viettoon

Haka vietti maalijuhlia Tehtaan kentällä VIFK:n kustannuksella ja hemmotteli kotiyleisöä 6-0 (2-0)-voitolla.

Hakan maalijuhlat alkoivat jo kuudella minuutilla, kun Joni Mäkelän kulmapotkusta Juho Pirttijoki puski Hakan johtoon. Haka vyörytti hyökkäyksiä VIFK-maalille jatkuvalla syötöllä ja seuraavat pari paikkaa tulivat Kalle Multaselle, joka ei kuitenkaan vapaista paikoista onnistunut.

Hakan toinen maali tuli 17. minuutilla, kun Aapo Mäenpää laukoi ja Mäkelä siirsi Janne Henrikssonin torjuman paluupallon verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Mäkelä yritti ovelaa laukausta, mutta tällä kertaa Henriksson venyi vedon eteen yläkulmasta.

Hakan alkurynnistyksen jälkeen peli hieman rauhoittui, mutta pallollinen ote pysyi Hakalla eikä Saku Pesonen joutunut kuin kertaalleen torjuntatöihin.

Toisen puoliajan Haka aloitti jälleen vahvasti ja Multanen pääsi jälleen maalipaikkaan, mutta Henriksson torjui puskun. Lopullinen ratkaisu nähtiin 57. minuutilla. Mäenpää ja Multanen karkasivat, Multanen tarjoili ja Mäenpää iski uransa avausmaalin Ykkösessä.

Vartti myöhemmin ja Multanen pääsi vihdoin paiskaamaan harteilla olleen apinan nurmikkoon, kun hän iski maalin ja heti perään syntyi toinen, kun debyyttinsä tehnyt Eero-Matti Auvinen käynnisti hyökkäyksen, Mäenpää passasi ja Multanen sijoitti tyhjiin. Vielä lisäajalla Eetu Kaipio huudatti lähes tuhatpäistä yleisöä tykittämällä komean yksilösuorituksen päätteeksi laukauksen maalin kattoon.

Voitolla Haka säilytti asemansa viidentenä äärimmäisen tasaisessa Ykkösessä. Eroa kärkijoukkue PS Kemiin on kuitenkin vain neljä pistettä.

Hakan seuraava ottelu on torstaina 25.6., kun valkopaidat kohtaavat vieraissa JJK:n. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 28.6., kun Tehtaan kentälle tulee vastaan PS Kemi.