Hakalle tappio Espoossa

Espoon Tapiolan urheilupuisto on tällä hetkellä Hakalle paha paikka pelata. Kaksi vuotta sitten valkopaidat hävisivät siellä Hongalle 7-0, viime kaudella 2-0 ja nyt 4-2. Tappio oli Sami Ristilän suojateille toinen peräkkäinen ja liigan kärkisijat karkaavat tätä vauhtia.

Honka meni johtoon kahdeksan minuutin kohdalla. Markus Paatelainen antoi keskityksen ja Hermanni Vuorinen kokeili Janne Korhosen kestävyyttä. Vuorisen yrityksen Haka-vahti torjui, mutta irtopalloon ehtineen Jami Puustisen sijoitukselle Korhonen ei voinut mitään.

Pitkään ei Haka isäntien osumaa murehtinut vaan tuli kolme minuuttia myöhemmin tasoihin. Antti Hynynen katkasi Hongan Jaakko Lepolan syötön, jatkoi pallon Kalle Multaselle ja tämä täräytti ykkösellä kauden avausmaalinsa.

Paatelainen oli Hakan kiusana uudelleen kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä. Hakan puolustus ei pystynyt purkamaan Hongan hyökkäystä ja Paatelainen pääsi lähietäisyydeltä rokottamaan kasvattajaseuraansa.

Juuri ennen taukovihellystä niin Multasella kuin Jukka Santalallakin oli oivat paikat tasoitukseen, mutta viimeinen silaus puuttui.

Haka tasoitti toistamiseen 70. minuutilla. Hongan maalivahti Tuomas Peltonen torjui Mikko Innasen kudin eteensä ja Santala ehti palloon ensimmäisenä.

Koskilaisten uhrautuva peli sai ikävän lopun, kun Puustinen onnistui toistamiseen kahdeksan minuuttia ennen peliajan umpeutumista. John Weckströmin 4-2 -maali hetkeä myöhemmin oli lopullinen isku hakalaisille.

Hakan osalta liigaottelut jatkuvat viikon päästä maanantaina, kun Kari Martosen luotsaama JJK saapuu Tehtaan kentälle.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Josef Chavez, Toni Kuivasto, Markus Joenmäki, Jaakko Juuti (var.), Antti Hynynen, Ben Traore (88. Benito Yllaconza), Quincy Osei, Mikko Innanen, Kalle Multanen, Jukka Santala (79. Xhevdet Gela).