Jaro nousi lopussa tasoihin

valeri_minkenen_2Hakan ensimmäisellä puoliajalla hankkima maalin johto ei aivan riittänyt Jaroa vastaan Liigacupin ottelussa Pietarsaaren Tellushallissa. Kotijoukkue nousi tasatulokseen 1-1 aivan pelin loppuhetkillä.

Tellushalli ei ole leveydellä pilattu, joten tilanteita kapealla kentällä tuli nopeaan tahtiin. Ensimmäisen puoliajan alku mentiin Jaron tahdissa, mutta vähitellen Haka sai otetta peliin.

Haka meni ottelussa johtoon 27. minuutin pelin jälkeen. Jaron Jani Tanska kaatoi Niko Ikävalkon rangaistusalueella, eikä erotuomari Toni Pohjoismäellä ollut muuta mahdollisuutta kuin viedä pallo pilkulle. Valeri Minkenen ei 11 metristä erehtynyt.

Parasta Hakaa nähtiin toisen puoliajan alussa, jolloin paine saatiin lyötyä Jaron päähän. Petri Viljasen ja Sami Ristilän pienet kolhut tulivat pahaan saumaan, sillä näiden vaihtojen jälkeen Jaro pääsi taas peliin mukaan.

Harmittava tasoitusmaali tuli 89. minuutin kohdalla. Hojin Leen käsivirheestä tuomittiin vapaapotku paristakympistä. Sebastian Mannström keskitti ja jatkotilanteesta Marco Matrone onnistui viimeistelyssä.

Hakalle tasapeli oli siinä mielessä katkera, että jatkoon pääsy tästä lohkosta ei ole enää omissa käsissä. Hakan viimeinen Liigacupin ottelu on tiistaina 17.3. Kuopiossa KuPS:ia vastaan.

Seuraavaksi Haka matkaa Kyprokselle, jossa valkopaidat pelaavat harjoittelun ohella kaksi kansainvälistä ottelua. Ensimmäinen koitos on edessä FC Uralia vastaan tiistaina 10.3. ja FC Luch Energia kohdataan perjantaina 13.3. Näillä näkymin molemmat ottelut alkavat kello 15.00.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Jari Nikkilä, Petri Viljanen (54. Pietari Holopainen), Markus Joenmäki, Hojin Lee, Valeri Minkenen (76. Mikko Innanen (var.)), Mika Mäkitalo, Sami Ristilä (63. Jani Kauppila), Sebastian Strandvall (86. Nicolas Kivistö), Antti Hynynen, Niko Ikävalko (76. Jarno Mattila).