Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Innan karhu selässä pieneni

Mikko Innanen avasi maalitilinsä komeasti maanantaisessa KuPS-ottelussa, kun hän nosti taidokkaasti pallon yli KuPS-vahti Joonas Pöntisen. ”Innan” mukaan avausmaali oli helpotus.

Vikkelä hyökkääjä ehti jo aiemmin sadatella, että selkään oli jo kasvanut melkoinen karhu maalittomuuden vuoksi, mutta väittää ettei se täysin kadonnut vielä avausmaalin myötä.
– En usko, että se karhu on vielä kokonaan pudonnut, mutta kyllä se vähän on pienentynyt. Itselleni se oli tosi tärkeä maali. Olen odottanut itseltäni enemmän tehoja ja paikkoja on kyllä ollut. Ennen kaikkea se oli tärkeä voitto ja sen avulla pysyimme hyvin mukana kärkikamppailussa, Inna toteaa viitaten KuPS-voittoon.

Haka pääsi lähtemään pienelle juhannushuilille kahden ottelun voittoputkessa.
– Jäi positiivinen fiilis parista edellisottelusta. Meillä oli muutaman pelin voitoton putki ja oli hyvä saada se katkaistua ja kyllä voittaminen on aina hienompaa kuin häviäminen. Olemme osoittaneet, että pystymme pärjäämään, vaikkemme ole kaikkia pelejä häävisti pelanneetkaan.

Haka on sarjataulukossa erinomaisissa asemissa ja jakaa kakkossijan yhdessä Hongan kanssa. Innaselle itselleen Hakan alkukausi ei ole ollut yllätys.
– Ei kukaan alussa laskenut, että olisimme näin korkealla, mutta me itse tiesimme koko ajan pystyvämme pärjäämään. Ulkopuolisille hyvä alkukautemme saattaa tulla yllätyksenä, mutta ei meille. Olemme tällä hetkellä aikataulussa vaikka muutamia turhia pistemenetyksiä onkin tullut, mutta toisaalta ne ovat menneen myös toisinpäin ja olemme saaneet pisteitä sellaisista otteluista joista emme varmasti niitä olisi ansainneet, miettii Innanen.

Haka aloitti kautensa vahvasti myös viime vuonna ja oli sarjakärjessä juhannustauolle lähdettäessä, mutta keskikesä sujui hankalasti eikä voittoja tullut. Innasen mukaan sama pyritään tänä vuonna estämään.
– En osaa sanoa miten niin kävi viime vuonna, ettemme voittaneet pitkään aikaan. Kyllä tiedossa on, ettei niin voi taas käydä ja sen eteen on tehty kovasti hommia. Kunnon pitäisi ainakin riittää eikä se siitä ainakaan jää kiinni.
– Tänä vuonna meillä on ehkä hieman enemmän laajuutta ringissä kuin aikaisempina vuosina ja sitä kautta saamme aina tuoretta voimaa kentälle. Toivottavasti se auttaa meitä tällä kertaa, Inna päättää.

Haka palaa juhannustauon jäljiltä takaisin harjoituksiin sunnuntaina. Seuraava ottelu on edessä jo keskiviikkona, kun Haka kohtaa Tehtiksellä FC Interin. Ottelu alkaa klo 19.00.
inna2009

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT