Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Yksi odotetuista peleistä ovella

Taas on se aika keväästä, kun Pirkanmaalla mielenkiinto kohdistuu paikallisotteluun. Tällä kertaa on tamperelaisten vuoro isännöidä liigakauden ensimmäistä yhteenottoa.

Vuosi sitten pelattiin näihin aikoihin Valkeakosken Tehtaan kentällä ja silloin Haka oli parempi Mikko Innasen osumalla 1-0. Elokuun alussa pelipaikkana oli Ratina ja tuloksena 1-1 –tasatulos. Hakan maalin ampui pilkulta Sebastian Strandvall ja TamU:n toi tasoihin muutama minuutti ennen loppua Jussi Kujala.

Pirkanmaan derbyt eivät viime kaudella päättyneet noihin kahteen, sillä Haka ja TamU mittelivät voimaan myös Suomen Cupin puolivälierissä. Tehtaan kentällä oli loppusyksystä pettyneitä ilmeitä, kun TamU nappasi jatkopaikan 3-1 –voitolla.

Tänä keväänä naapurukset ottivat tuntumaa Liigacupin merkeissä ja senkin TamU vei nimiinsä 3-1. Mikko Innanen aloitti maalien teon, mutta sitten Vili Savolainen osui kahdesti ja lopussa vielä Henri Myntti kertaalleen.

Kun liigaa on pelattu nyt neljä kierrosta, niin Hakalla on koossa kahdeksan ja TamU:lla neljä pinnaa. Kummallakin joukkueella on voitto alla, sillä Haka kellisti Suomen Cupissa EIF:n 1-0 ja TamU liigassa IFK Mariehamnin 3-2.

EIF-peli oli Hakalle siinä mielessä raskas, että vahvaa alkukautta pelannut Markus Joenmäki loukkasi polvensa. Hän onkin paikallispelistä sivussa. TamU:n joukkueesta katsomon puolella ovat ainakin pitkäaikaispotilaat Jari Nikkilä sekä Toni Järvinen. Kysymysmerkkejä on Antti Pohjan, Tomi Petrescun ja Jonas Emetin yllä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT