Nam iski Hakalle pisteet

nam_300410Haka haki arvokkaan 1-0 –vierasvoiton Lahden stadionilta. Voitollaan Haka kasvatti pistesaldonsa kahdeksaan ja on näin ollen neljän liigakierroksen jälkeen sarjanelosena tasapisteissä TPS:n kanssa.

Haka aloitti ottelun terävästi ja sai kulmapotkujen muodossa painetta FC Lahden alueelle. nam_300410

Ensimmäinen paha paikka oli kuitenkin kotijoukkueella, kun Rafael ampui 24. minuutin kohdalla vapaapotkun ylärimaan.

Hakan Ik Kyoung Nam oli Rafaelia tarkempi paristakymmenestä metristä. Korealainen ampui jo kauden toisen komean vaparimaalin, kun ottelua oli käyty 32. minuuttia.

Toiselle puoliajalle FC Lahti vaihtoi Jari Litmasen kentälle ja sai hieman paremmin otetta pelistä. Hugo Mirandan ohjauksen Hakan puolustus putsasi maaliviivalta ja Riku Heini kolisutteli ylärimaa.

Hakan Antti Hynysellä oli mainio paikka tuplata koskilaisten johto, mutta veto meni ohi maalin.

Vartti ennen loppua Mikko Innanen oli päästä läpi, mutta Juho-Matti Heikari kaatoi Innasen punaisen kortin arvoisesti. Nam ampui tilannetta seuranneesta vapaapotkusta jälleen hienosti, mutta pallo kimposi ylärimaan.

Innanen irtosi hetkeä myöhemmin uudelleen FC Lahden puolustukselta, mutta Jukka Vanninen pääsi viime tingassa häiritsemään. Näin ei ottelussa enempää maaleja nähty.

Hakan ottelut jatkuvat torstaina Tammisaaressa Suomen Cupin merkeissä EIF:aa vastaan. Liigassa on vuorossa ensi maanantaina Pirkanmaan derby, TamU ja Haka kohtaavat Ratinassa kello 18.30.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Regillio Nooitmeer, Toni Kuivasto, Kalle Parviainen, Jarno Mattila, Jani Kauppila, Quincy Osei (var.) (50. Ben Traore), Antti Hynynen, Mikko Innanen (var.), Kalle Multanen (66. Xhevdet Gela), Ik Kyoung Nam (86. Jaakko Juuti).