Haka taisteli tasapelin

09korhonenEi saanut Haka voittotiliään auki kauden toisessa liigaottelussa, mutta tällä kertaa pistekin maistui makealle. Klassikko-peli HJK:ta vastaan päättyi Helsingin Finnair stadiumilla lukemiin 1-1.

HJK aloitti maalienteon 13. minuutin pelin jälkeen. Sebastian Sorsa keskitti laidalta ja Juho Mäkelä syöksyi nappulat edellä kohti Haka-vahti Janne Korhosta. Lopulta Mäkelä onnistui viimeistelemään tilanteesta kauden kolmannen liigaosumansa.

Hakan tasoitus syntyi hetki ennen taukovihellystä. Sivurajaheiton jälkeen pallo pyöri Klubin alueella ja Kalle Parviainen päätti, että pallottelusta tehdään loppu. ”Bati” sai kunnian viimeistellä hakalaisten ensimmäisen liigamaalin tällä kaudella laukoen pallon Klubi-pelaajan kautta verkkoon.

Ensimmäisellä puoliajalla hakalaisittain paras paikka maalin lisäksi tuli Jarno Mattilalle. ”Jape” veti komean volleyn, mutta Ville Wallén oli maalillaan tarkkana.

Toisella puoliajalla Haka joutui alakynteen ja HJK vyörytti tilanteita tällä kertaa mustissa paidoissa pelanneiden koskilaisten maalille. Janne Korhonen kuitenkin osoitti, että hän kuuluu Veikkausliigan ehdottomaan maalivahtieliittiin.

Hakan kannalta positiivinen uutinen oli myös Mikko Innasen paluu pelikentille. ”Inna” merkkautti itselleen 200:nnen Veikkausliigaottelunsa. Nilkkavaivainen Toni Kuivasto ei tähän peliin pukenut, mutta kippari saattaa olla mukana seuraavassa pelissä.

Hakan seuraava liigaottelu on edessä jo perjantaina. Tehtaan kentälle tulee tuolloin vastaan Alexei Eremenkon valmentama Jaro.

Hakan kokoonpano HJK:ta vastaan: Janne Korhonen, Jarno Mattila (83. Sebastian Strandvall), Kalle Parviainen, Markus Joenmäki, Regi Nooitmeer, Jani Kauppila, Ben Traore, Quincy Osei, Antti Hynynen (62. Xhevdet Gela), Ik Kyoung Nam, Jukka Santala (var.) (62. Mikko Innanen).