Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Taistellen tasapeliin TPS:n kanssa

Tehtaan kentällä nähtiin liiga-avauksessa tukku tiukkoja taistelupareja. Mahdollisuutensa maaleihin oli niin Hakalla kuin TPS:llakin, mutta ruuti oli vielä kuivaa. Näin pisteet jaettiin 0-0 –tuloksella.

Ensimmäisellä puoliajalla Haka oli niskan päällä ja erikoistilanteita tuli solkenaan. Maalimahdollisuuksiakin oli, mutta ei aivan tuhannen taalan paikkoja. Ik Kyoung Nam ampui vasurillaan hieman ohi ja Jani Tuomala torjui niin Quincy Osein kuin Niko Ikävalkonkin yritykset.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme hyvällä jalalla liikkeellä ja olimme ehkä hivenen niskan päällä. Peli oli yllättävän hyvää avausotteluksi, Hakan päävalmentaja Sami Ristilä tuumasi.

Toisella puoliajalla TPS sai hieman otetta.

– Tiesimme, että TPS on vaarallinen joukkue vastaiskuissa ja heillä on nopeita pelaajia kuten Johansson, Wusu, Ääritalo ja Manninen. Pyrimme kuitenkin pitämään linjan ylhäällä. Lopussa se laski pari kertaa. Olemme kuitenkin hyvällä tiellä, sillä meillä on joitain pelaajia jotka eivät ole vielä hirveästi yhdessä pelanneet, Ristilä jatkoi.

Muutama minuutti ennen taukoa Haka-pakki Jaakko Juuti sai kovan tällin päähänsä ja koskilaisen jalkapallokoulun kasvatti vaihdettiin toiseen samanlaiseen eli Jarno Mattilaan. Toisella puoliajalla Hakasta loukkaantui puolestaan kippari Toni Kuivasto. Nilkka vääntyi ”Kuikan” estettyä Jonatan Johanssonin läpiajon ja muutaman minuutin taistelun jälkeen Kuivaston oli pakko jättää leikki kesken.

– Toivottavasti Toni on mukana jo HJK-ottelussa. Pilleriä poskeen ja teippiä nilkkaan, niin toivottavasti hän tulee pelikuntoon. Jaakko Juuti taitaa olla jo burana-kuurilla. Hän sai pienen aivotärähdyksen, mutta kyllä hän jo ihan selkoja puhui tuossa käytävällä, joten tuskinpa mistään vakavasta on kyse, Ristilä analysoi.

Hakan puolustuslinja pelasi kolhuista ja parista hasardista huolimatta varsin hyvän ottelun, mutta toki kehut pisteestä pitää antaa myös maalivahti Janne Korhoselle. TPS:n harvat paikat olivat huippuvaarallisia ja ilman Korhosen paria paraatipelastusta turkulaiset olisivat lähteneet kotimatkalle täyden potin kanssa.

Hakan ottelut jatkuvat jo tällä viikolla, kun edessä on Suomen Cupin peli FC Hämeenlinnaa vastaan. Näillä näkymin Hämeen herruudesta taistellaan Hämeenlinnassa torstaina.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Jaakko Juuti (42. Jarno Mattila), Toni Kuivasto (73. Jani Kauppila), Kalle Parviainen, Markus Joenmäki, Xhevdet Gela, Ben Traore, Quincy Osei, Antti Hynynen, Ik Kyoung Nam, Niko Ikävalko (83. Jukka Santala).

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT