Tampere United kaatoi Hakan 3-1

Haka onnistui maalinteossa Tampere Unitedia vastaan, mutta ensimmäiset pisteet Liigacupissa jäivät saamatta. Tampere United kukisti kaksi maalia tehneen Vili Savolaisen johdolla valkopaidat. Loppulukemat 3-1 viimeisteli Henri Myntti.

Haka siirtyi ottelussa johtoon Mikko Innasen osumalla 21 minuutin pelin jälkeen. Innanen otti haltuunsa Kalle Parviaisen pitkän avauksen ja kiersi TamU-vahti Mikko Kavénin

TamU tuli tasoihin viisi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan umpeutumista. Savolainen iski väkisin pallon maaliin Jonne Hjelmin antaman kulmapotkun jälkitilanteesta.

Savolainen oli asialla myös 52. minuutin kohdalla ja jälleen kulmapotkun jälkeen. Savolainen unohtui vapaaksi takatolpalle, eikä miehellä ollut vaikeuksia iskeä ottelun toista osumaansa.

TamU:n toisen maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi lähes täysin Hakalle. Jukka Santala pääsi kaksi kertaa hyvään maalipaikkaan, mutta pusku ja laukaus eivät tuottaneet tulosta. Santalan paikkojen jälkeen Kalle Multanen oli lähellä onnistua, mutta hän ei aivan ylettynyt hyvään keskitykseen.

Myös Kalle Parviainen ja Xhevdet Gela saivat vielä hyvät paikat tasoitukseen, mutta Parviaisen laukaus painui Kavénin syliin ja Gelan veto puolestaan sivuverkkoon.

TamU:n viimeinen maali tuli aivan ottelun loppuhetkillä. Jusu Karvonen syötti ja Myntti ratkaisi pelin lopullisesti maalin edestä.

Hakalla alkaa nyt hiihtoloma. Seuraavan Liigacupin ottelunsa valkopaidat pelaavat lauantaina 13.3. Kuopiossa KuPS:ia vastaan.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Markus Joenmäki, Toni Kuivasto, Kalle Parviainen, Echiabhi Okodugha, Xhevdet Gela, Ben Traore, Sebastian Strandvall (80. Benito Yllaconza), Mikko Innanen, Jukka Santala (57. Antti Hynynen), Niko Ikävalko (57. Kalle Multanen).