Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan taustoissa muutoksia

hakan_taustoja_2010Ei kannata ihmetellä, jos Hakan vaihtopenkillä näkyy ensi viikon Liigacupin avauksessa uusia kasvoja. Ei auta myöskään huolestua siitä, jos Olli Paasion jykevää hahmoa ei heti havaitse vaihtopenkin tuntumasta. Paasiota odottavat Hakan organisaatiossa uudet haasteet, joten joukkueenjohtajaksi ja huoltajaksi on nimetty täysin uudet henkilöt.

Huoltajan toimessa aloittaa peruskoskilainen Vesa Virtanen, joukkueenjohtajana puolestaan ylöjärveläinen Erkki Nieminen.hakan_taustoja_2010

– Koskisen Sedu ehdotti talvella, että olisiko minulla kiinnostusta siirtyä pukukopista toimiston puolelle. Otin haasteen vastaan ja nyt katsotaan mitä tulevaisuus tuo näissä hommissa tullessaan, Paasio toteaa.

Alustavan toimenkuvan mukaan Paasio hoitaa jatkossa kaikki Tehtaan kenttää koskevat asiat niin pelien aikana kuin niiden ulkopuolellakin sekä vastaa joukkueen varustehankinnoista ja pelaajien kentän ulkopuolisista asioista. Paasio isännöi kesällä myös Tehtaan kentän eri asiakastilaisuudet. Mutta nyt on aika opettaa uudet miehet uusiin tehtäviin.

– Tammikuun ajan käymme tehtäviä läpi ja kyllä minulta apuja saa tarvittaessa jatkossakin, Paasio huomauttaa.

Tampereella hammaslääkärinä työskentelevälle Niemiselle joukkueenjohtajan hommat ovat ennestään hyvinkin tuttuja.

– PP-70:ssä olen pitkään toiminut eri tehtävissä, mm. juuri joukkueenjohtajana. Tietysti liigatasolla haasteet ovat hieman erilaiset, Nieminen huomauttaa.

Vaikka Nieminen on Tampereella pitkään vaikuttanutkin, niin Haka on ollut aina hänen suosikkiseuransa.

– Jo Jussi Peltosen ajoista lähtien olen Hakaa seurannut. Syksyllä sain kutsun Hakan talousvaliokuntaan ja sitä kautta ilmoittauduin mukaan haalarihommiinkin, 54-vuotias Nieminen kertoo.

Virtanen puolestaan hyppää täysin uusiin ympyröihin.

– Säterillä ja Kuitu Oy:llä olin monta kymmentä vuotta töissä ja viimeinen vuosi on mennyt jatkoa odotellessa. Nyt tuntuu siltä, että aikaa olisi muuhunkin toimintaan.

– Toki jalkapalloa olen joskus nuorempana pelannut ja tarkasti vuosien mittaan seurannut, mutta huoltajan tehtävät ovat minulle uusia. Juha-Pekka Taskinen minut tähän hommaan houkutteli, elokuussa 50 vuotta täyttävä Virtanen paljastaa.

(Valkeakosken Sanomat)
Kuva: Henry Rantaniemi

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT