Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

TamU:n kohtaaminen harvinaista cup-herkkua

Torstaina Tehtaan kentällä pelataan tulikuuma paikallisottelu, kun Haka ja Tampere United iskevät yhteen Suomen Cupin puolivälierässä. Mitään jokapäiväistä herkkua näiden kahden joukkueen kohtaaminen Suomen Cupissa ei ole, sillä aiempia kohtaamisia on vain kaksi.

Vuonna 1999 Haka jyräsi Veikkausliigassa voitosta voittoon ja TamU otti ensi askeleitaan Ykkösessä. Silti Suomen Cupissa tamperelaiset yllättivät koskilaiset seitsemännellä kierroksella 2-0. Hakan tuolloinen päävalmentaja ”Keke” Armstrong juoksutti suojattejaan pelin jälkeen pitkään Tammelan stadionin nurmella.

Haka sai revanssinsa syksyllä 2005, jolloin valkopaidat etenivät aina cup-voittoon asti. TamU:n Haka kohtasi tämän vuoden tapaan puolivälierässä. Varsinainen peliaika oli tiukka, sillä Haka tasoitti ottelun vain muutama minuutti ennen päätösvihellystä. Jatkoajalla Haka meni menojaan ja voitti jatkoajan jälkeen selkein 4-1 –lukemin.

Menestys cupissa on Hakalla ylivertaista nuoreen naapuriinsa nähden. Koskilaiset ovat olleet Suomen cupin finaalissa 15 kertaa ja voittoja on tullut 12. TamU on ollut finaalissa kahdesti ja ainoa voitto on kahden vuoden takaa.tamu_inna22

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT