Haka tulitti FC Lahden kumoon

Ei ollut onnenkantamoinen Hakan keskiviikkoinen 5-1 –voitto IFK Mariehamnista. Sunnuntaina valkopaidat jatkoivat Lahdessa siitä, mihin viikolla jäivät. Ensimmäisen puoliajan jälkeen Juha Tuomi oli saanut kerätä pallon neljästi FC Lahden maalista. Toisella puoliskolla tapahtumat tasaantuivat ja lahtelaiset saivat lohduksi kaksi osumaa. Loppulukemat siis Hakalle 4-2.

Hakan kahden kärjen taktiikka teki tuhojaan etenkin avausjaksolla. Ensimmäinen maali syntyi, kun nopean hyökkäyksen päätteeksi Sebastian Strandvalla antoi tarkan keskityksen maalin eteen. Keskiviikkona kaksi maalia tehnyt Mikko Innen oli paikalla ja vei Hakan johtoon.

Strandvall sai syöttöpisteen myös Hakan toiseen maaliin. Kulmapotku napsahti Kalle Multasen päähän ja Multanen nikkasi uransa ensimmäisen maalin Veikkausliigassa.

Strandvall sai itse nimensä maalitilastoihin 35. minuutin kohdalla. Innanen irtosi nopeudellaan Lahden puolustajilta ja syötti Strandvallille takaviistoon maukkaan paikan.

Koskilaisten ensimmäisen puoliajan ilotulitus päättyi hetki ennen taukovihellystä Multasen näppärän jalkakikan jälkeen. Mika Mäkitalo pääsi etenemään ja tykittämään pallon ohi hölmistyneen Tuomen.

Toiselle puoliajalla FC Lahti vaihtoi Viktor Szentpeterin maaliin ja Jari Litmasen pelintekijäksi. Haka hieman vähensi vauhtia ja antoi suosiolla pelin pyörittämisen Litmasen harteille.

Kahdesti Litmanen onnistuikin junailemaan Hakan puolustuksen solmuun. Ensin Drilon Shala pääsi kaventamaan tyhjään maaliin ja lopussa Jhon Cagua ohjasi epäonnekseen Litmasen keskityksen omaan maaliin.

Multasen ensimmäisen liigamaalin ohella pelissä nähtiin myös hakalainen liigadebytantti. A-juniori Joni Nieminen pääsi kentälle Sebastian Strandvallin tilalle loppuhetkiksi.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Pietari Holopainen, Markus Joenmäki, Kalle Parviainen (58. Jari Nikkilä), Jhon Cagua, Petri Viljanen (76. Valeri Minkenen), Mika Mäkitalo, Sebastian Strandvall (87. Joni Nieminen), Antti Hynynen, Mikko Innanen, Kalle Multanen.