Hakan taistelu ei riittänyt

Hakan puolustustaistelu Honkaa vastaan kesti reilut 80. minuuttia, mutta loppuhetkillä espoolaiset iskivät kotikentällään kaksi maalia. Näin Sami Ristilän ensimmäinen piste Hakan päävalmentajana jäi odottamaan seuraavia pelejä 2-0 –tappion myötä.

Viime sunnuntainen 5-1 –tappio KuPS:lle oli opettanut koskilaisia ainakin siinä mielessä, että nyt keskityttiin paremmin oman pään varjelemiseen. Toisaalta kovin montaa vaarallista maalipaikkaa valkopaidat eivät saaneet aikaiseksi ja pelin kulku oli vahvasti Hongan hallinnassa.

Ensimmäisellä puoliajalla Hongan Jami Puustinen oli läpiajollaan lähinnä maalintekoa, mutta tuon paikan Haka vielä kesti.

Toisella puoliajalla Janne Korhonen piti maalillaan pitkään Hakaa pystyssä, kunnes vaihdosta kentälle tullut Aleksandr Kokko vapautti kotijoukkueen kannattajat piinasta 82. minuutin kohdalla.

Kokko löysi vapaan tilan Hakan puolustuksen keskeltä ja pääsi puskemaan korkean keskityksen verkkoon.

Peli ratkesi lopullisesti minuuttia myöhemmin, kun Jussi Vasara karkasi vasemmalta sivustalta läpi. Korhonen oli Vasaran läpiajon edessä voimaton.

Hermanni Vuorisella oli vielä mahdollisuus rangaistuspotkusta, mutta Korhonen aavisti mainiosti liigan maalitilastoa johtavan hyökkääjän yrityksen.

Hakan kannalta positiivinen uutinen oli Kalle Parviaisen paluu tositoimiin. Parviainen pelasi ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigaa tällä kaudella.

Jobinpostia tuli puolestaan Jarno Mattilan loukkaantumisen myötä. Mattila väänsi pelin tuoksinnassa polvensa.

Hakan seuraava ottelu on jo keskiviikkona, kun IFK Mariehamn saapuu Tehtaan kentälle. Maarianhaminalaiset ovat tällä hetkellä liigassa neljäntenä viisi pinnaa Hakan edellä.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Jari Nikkilä, Markus Joenmäki, Pietari Holopainen, Jhon Cagua, Petri Viljanen (56. Kalle Parviainen), Jani Kauppila, Sebastian Strandvall (78. Valeri Minkenen (var.)), Jarno Mattila (71. Mika Mäkitalo), Antti Hynynen, Mikko Innanen.