MyPa vei voiton maalijuhlissa

Haka ja MyPa järjestivät Ystävänpäivän kunniaksi kunnon maalikarkelot Saharan tekonurmella pelatussa Liigacupin ottelussa. Vierasjoukkue vei lopulta pisteet Kymenlaaksoon 3-2 -voitolla.

Ottelu sai salama-alun, sillä Haka meni johtoon heti avausminuutilla. Niko Ikävalko spurttasi läpiajoon, mutta Antti Kuismala torjui ensimmäisen yrityksen. Ikävalko ei tilanteesta hätääntynyt vaan otti pallon uudelleen haltuun ja syötti maalin edessä vapaana olleelle Nicolas Kivistölle. Kivistöllä oli helppo työ ohjata pallon tyhjiin.

Pitkään ei Haka saanut johtomaaliaan juhlia, sillä MyPa tasoitti vain pari minuuttia myöhemmin. Erikoistilanteiden ekspertti Ilari Äijälä antoi kierteisen kulmapotkun ja Maxin Votinov oli unohdettu täysin vapaaksi takatolpalle.

Nykyisten kouvolalaisten toinenkin maali tuli puolustuksen pienestä uinahduksesta. Äijälällä oli 27. minuutin kohdalla hyvin aikaa ottaa Votinovin keskitys haltuun ja upottaa MyPan toinen maali Janne Korhosen selän taakse.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vielä yksi osuma, kun Kivistö löysi Ikävalkon takatolpalta. Hallittu sijoitus ja Ikävalko pääsi omistamaan ensimmäisen Haka-maalinsa joukkueenjohtaja Olli Paasiolle.

-Olihan nyt Ystävänpäivä, Ikävalko selvitti reaktiotaan.

Ottelun ratkaissut osuma syntyi heti toisen puoliajan alkuun. Äijälä pääsi keskittämään laidaltaan varsin vapaasti, eikä uhrautuvasti heittäytynyt laitapakki Jarno Mattila aivan ehtinyt estämään Ville Oksasen aikeita.

Pian MyPan johtomaalin jälkeen Haka suoritti kolme vaihtoa. Tuolloin sekä Sebastian Strandvall että Mikko Innanen palasivat tositoimiin pitkien loukkaantumistensa jälkeen.

Innanen olikin tasoittaa ottelun kovalla kudillaan pian kentälle tulonsa jälkeen. Hakalaisfanien harmiksi ”Innan” kova tykki ponnahti pystypuusta takaisin kentälle. MyPa-vahti Kuismalan spontaani toteamus pian tolppavedon jälkeen oli paljon puhuva.

-Tolppa kolisee vieläkin, vaikka pallo on jo keskiympyrän kohdalla, Kuismala totesi.

Ottelun loppupuolella Haka haki sinnikkäästi tasoitusmaalia, mutta niin Jani Kauppilan kuin Antti Hynysenkin vedot kilpistyivät Kuismalaan. Omat saumansa maaleihin oli myös MyPa:lle, mutta enempää osumia ei pienessä pakkaskelissä enää nähty.

Päävalmentaja Olli Huttunen harmitteli pelin jälkeen virheitä, joista MyPa pääsi rankaisemaan.

-Tulos oli huono, mutta olihan pelissä paljon hyvääkin. Toki lukuisat muutokset kokoonpanossa näkyivät, Huttunen myönsi.

-Etenkin kolmen parhaan pääpelaajan poissaolot näkyivät vastustajan erikoistilanteissa, Huttunen viittasi Markus Joenmäen, Petri Viljasen ja Sami Ristilä poissaoloihin.

Hakan seuraava Liigacupin ottelu on jo ensi keskiviikkona VPS:aa vastaan ja tuohon peliin edellän mainittu kolmikko saattaa tulla jo mukaan. Samoin Jari Nikkilä, joka seurasi peliä kuumeisena kentän laidalta.

Hakan kokoonpano: Korhonen, Salonen, Hoikkala, Holopainen, Mattila (73. Gilmour), Kauppila, Mäkitalo (85. Multanen), Minkenen (59. Abid), Kivistö (59. Strandvall), Hynynen, Ikävalko (59. Innanen).