Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Sami Ristilästä Hakan uusi päävalmentaja

Haka ilmoitti viime viikolla, että Olli Huttunen ei jatka seuran päävalmentajana ensi kaudella. Tänään seura on purkanut Huttusen valmentajasopimuksen sopimuksessa sovituin ehdoin. Loppukauden Hakan valmennuksesta vastaavat Sami Ristilä ja Asko Jussila. Ristilän kanssa on sovittu hänen toimestaan Hakan päävalmentajana myös kausina 2010 ja 2011.

– Asiasta on keskusteltu Huttusen kanssa. Vielä viime viikolla näkemyksemme oli, että menestyksekkäästi pitkään seuraamme valmentanut Huttunen jatkaisi kauden loppuun. Viime päivänä tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että valmentajanvaihto on järkevintä suorittaa jo nyt ja antaa Ristilälle mahdollisuus lähteä toteuttamaan näkemyksiään välittömästi, FC Hakan toimitusjohtaja Juha Lahtinen toteaa.

– Ristilä on Hakan oma kasvatti ja hänellä on taustallaan laaja pelikokemus useasta eri maasta. Liigajoukkueen päävalmentajana toimiminen on kunnianhimoiselle Ristilälle iso askel ja hän tuo mukanaan varmasti uusia lähestymistapoja Hakan valmennukseen ja peliin. Ristilä on toiminut tällä kaudella Hakan kakkosjoukkue Koskenpoikien päävalmentajana hyvin tuloksin ja seura on ollut tyytyväinen hänen tapaansa valmentaa, Lahtinen jatkaa.

Tällä kaudella 16 liigaottelussa pelanneella Ristilällä on kansainvälistä valmentajakokemusta Irlannista, jossa hän on myös suorittanut valmentajatutkintonsa.

– Haaste on iso, mutta otan sen ylpeänä vastaan. Muutoksia joukkueen pelitapaan on tulossa. Loppukaudesta on vielä paljon panosta, sillä meillä on edelleen mahdollisuudet mitaleille ja Suomen cupin voittoon, pohjevamman vuoksi syksyn peleistä sivussa oleva 35-vuotias Ristilä kertoo.

Vuodesta 2002 alkaneella päävalmentajakaudellaan kerran Suomen mestaruuteen ja kahdesti cupin voittoon Hakan luotsannut Huttunen on tällä hetkellä Suomen A-maajoukkueen mukana Sveitsissä valmistautumassa keskiviikkona pelattavaan MM-karsintaotteluun Liechtensteinia vastaan.
sami_ristila_netti

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT