Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka tehostaa Peru-yhteistyötään

Haka ja perulainen Academia Deportiva Cantolao tiivistävät yhteistyötään. Akatemian presidentti Dante Mandriotti vieraili alkuviikosta Valkeakoskella ja tutustui Hakan organisaatioon. Hakan ja Cantolaon yhteistyö sai myös virallisemman muodon, kun seurat allekirjoittivat sopimuksen pelaajien mahdollisista siirroista Cantolaosta Hakaan.

Academia Deportiva Cantolao on Perun arvostetuin nuorten jalkapalloilijoiden akatemia. Sen kasvatteja on mm. Perun tämän hetken tunnetuin ammattilainen Claudio Pizarro, joka tienaa puntia Chelsean Valioliigajoukkueessa.

– Olemme monena vuonna olleet akatemian kanssa turnauksissa Pohjoismaissa ja sitä kautta kontakteja on luotu myös Suomeen päin, Mandriotti kertoo.

Hakan ja Cantolaon yhteistyö sai alkunsa viime talvena ja se konkretisoitui keväällä kolmen perulaisjuniorin saavuttua Suomeen. Kesän aikana Benito Yllaconza, Josef Chavez ja Jesus Duarte ovat ihastuttaneet taidoillaan ensin Hakan A-junnuissa ja myöhemmin myös Koskenpojissa. Yllaconza ja Chavez ovat päässeet haistelemaan jo liigavauhtiakin oltuaan parissa ottelussa vaihtopenkillä.

FC Hakan toimitusjohtaja Juha Lahtinen kiittelee alkanutta yhteistyötä.

– Eteläamerikkalaiset pelaajat tuovat monipuolisuutta Hakan toimintaan. Pelitapa eroaa suomalaisesta, mutta nuorena Suomeen tulevat pelaajat tottuvat nopeasti täkäläisen pelaamisen vaatimuksiin ja antavat uusia virikkeitä valmennukseen sekä omin pelaajien pelitapaan. Uskoisin että heitä tullaan näkemään liigakentillä melko pian omien lupaavien junioreidemme kanssa, Lahtinen toteaa.

– Perulaiset ovat kohteliaita ja he sopeutuvat melko nopeasti suomalaiseen elämäntyyliin. Matkaan on kuitenkin jo nyt mahtunut kaikenlaista yllättävää, joten mielenkiintoista poikien kanssa touhuaminen on, Lahtinen naurahtaa.

Yhteistyön kautta Hakassa on ollut viime viikosta lähtien näytillä neljäs perulainen, puolustaja Bruno Celis. Hakan harjoituksissa ovat esiintyneet myös georgialaiset Gogi Pipia ja Giorgi Gordeziani, joiden tulo Hakaan on Georgiaan kehitteillä olevan yhteistyön tulosta.

– Georgialaiset halusivat lähettää Suomeen pari eri maajoukkuetasoilla pelannutta pelaajaa näytille, ja palaute valmentajiltamme on ollut hyvä, Lahtinen sanoo.

Pipia, 24, on esiintynyt jo tänä vuonna Olimpi Rustavin paidassa UEFA-cupissa ja 18-vuotias Gordeziani on isokokoinen hyökkääjälupaus.

Valkeakoskelle saapuivat tiistaina näytille lisäksi ecuadorilaiset Carlos Batallas ja Jhon Cagua, joista Cagualla on kova tausta Ecuadorin liigassa.

– Nämäkin pelaajat ovat tulleet Hakaan antamaan näyttöjä oma-aloitteisesti, joten varsinaisista täsmähankinnoista ei ehkä puhuta, Lahtinen muistuttaa.

Lahtinen painottaa, että vaikka Hakassa on juuri tällä hetkellä runsaasti pelaajia eri puolilta maailmaa, niin Hakan ydinrinki ei ole saanut epäluottamuslausetta.

– Joukkueella on taitoa nousta takaisin mitalitaistoon eikä taloudellinen tilanteemme edes mahdollista merkittäviin muutoksiin enää tällä kaudella, Lahtinen päättää.
esp_benito

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT