Haka ja Inter tasatahdissa 75-vuotisjuhlissa

hakafcinter20090822bhakafcinter20090822bHakan ja Interin välinen liigakoitos toi yli 2100-päiselle yleisölle niin riemun kuin pettymyksenkin hetkiä. Vauhdikas 75-vuotisjuhlakamppailu päättyi lopulta tasatulokseen 2-2. Mitalitaistoa ajatellen kumpikaan joukkue ei tulokseen voinut tyytyväinen olla.

Hakan lähtökohdat peliin olivat hankalat, sillä tukku pelaajia oli sairastelujen ja loukkaantumisten vuoksi sivussa. Toisaalta nyt näyttöpaikan sai esimerkiksi oma kasvatti Juuso Salonen, joka pelasi positiivisen ottelun oikeana laitapakkina.

Hyvää oli myös yleisömäärä, joka toi Hakalle uuden ennätyksen. Kyseessä oli yhdeksäs kerta tällä kaudella, kun Tehtiksellä oli yli 2000 katsojaa. Moiseen saavutukseen Haka ei ole yltänyt koskaan aikaisemmin 75-vuotisen historiansa aikana.

Itse ottelu alkoi pirteästi ja Hakan Valeri Minkenen ampui seitsemännellä minuutilla tiukan kaukolaukauksen vain vähän ohi maalin. Toisessa päässä Timo Furuholm aiheutti kiemuroillaan ongelmia valkeakoskelaisten puolustukselle.hakafcinter20090822c

Hakan maalivahti Janne Korhonen venytti Mika Ojalan vapaapotkun kulmapotkuksi 12 minuutin kohdalla. Kulman jälkeen Korhonen avasi nopeasti pitkän pallon ja Mikko Innanen pääsi läpiajoon. Innanen malttoi mielensä ja odotti Sebastian Strandvallin hyökkäykseen mukaan. Syöttö tyhjään paikkaan ja Strandvallilla oli helppo työ viimeistellä kauden kuudes osumansa.

Interin miehistö koki kolauksen parinkymmenen minuutin kohdalla. Ats Purje joutui jättämään kentän, kun Jani Kauppilan kova taklaus kolahti Purjeen jalkaan.

Ensimmäisen puoliajan lopulla kummallakin joukkueella oli omat paikkansa lisämaaleihin. Mikko Innanen laukoi Antti Hynysen tarjoilusta niukasti ohi ja Hakan puolustus putsasi pallon maaliviivalta vain hetki ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä.

Peli jatkui vauhdikkaana myös toisella puoliajalla. Hakalla oli mainio sauma karata kahden maalin johtoon, mutta Patrik Bantamoi torjui niin Strandvallin puskun kuin Niko Ikävalkon jatkonkin.

Interin maalitykki Timo Furholm pääsi tuhannen taalan paikkaan 57. minuutin kohdalla. Furuholm jatkoi Severi Paajasen keskityksen läheltä yli maalin. Vain hetki tästä ja Furuholmilla oli vieläkin parempi maalimahdollisuus. Niin vain Korhonen pystyi torjumaan pallon jaloillaan kulmaksi.

Interin paine tuotti tulosta 65. minuutin pelin jälkeen. Henri Lehtonen rikkoi pystyjuoksullaan Hakan paitsioansan ja sijoitti tarkasti pallon alakulmaan.

Turkulaisten johtomaali syntyi 77. minuutin kohdalla. Haka ei saanut Timo Furuholmia kuriin ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Joni Aho ei 11 metristä erehtynyt.

Haka pystyi kokoamaan rivinsä ja nousemaan 2100 katsojan edessä tasapeliin. Antti Hynynen löysi Niko Ikävalkon syötön jälkeen aukon Interin puolustuksesta ja laukoi koskilaisille edes hieman lohtua tuoneen tasoituksen.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Juuso Salonen (var.)(82. Antti Hakala), Pietari Holopainen, Markus Joenmäki, Jarno Mattila, Jani Kauppila (var.), Antti Hynynen (var.), Valeri Minkenen (65. Sami Ristilä), Mikko Innanen, Sebastian Strandvall (var.), Niko Ikävalko.