Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka tekee historiaa lauantaina

hakalogo_uutinenJo tässä vaiheessa viikkoa on helppo sanoa, että FC Haka tekee lauantain 75-vuotisjuhlaottelussaan historiaa.

-Tehtaan kentälle on luvassa paljon yleisöä, joten kaikkien aikojen ennätys yli kahden tuhannen katsojan otteluissa rikkoontuu. Vuonna 1995 kahdeksassa Hakan kotiottelussa oli yli 2000 katsojaa, lauantaina on luvassa yhdeksäs rajan ylitys tällä kaudella, toiminnanjohtaja Karri Kekkonen hehkuttaa.

Juhlapäivänä on luvassa tapahtumia aamusta iltaan.

-Peliin tulee 40 neliön jättiscreeni, joka on kello 10-13.30 nähtävillä Koiton aukiolla. Siellä pyörii mm. Hakan ja HPS:n sarjaottelu 1960-luvun alusta, joten siitä on hyvä katsastaa vertailukohtaa tämän päivän liigavauhtiin, Kekkonen jatkaa.

Suomen Jalkapallomuseo aukeaa juhlapäivän kunniaksi kello 12 ja siellä on ohjattuja esittelykierroksia kello 14 ja 15. Tehtaan kentän portit aukeavat jo kello 15.30 ja kello 16 kentällä alkaa mielenkiintoinen esiottelu vanhojen Haka-legendojen ja Otto Kanervan paikalle tuomien julkkisten välillä.

-Kaikki Hakassa pääsarjaa pelanneet pelimiehet on kutsuttu verkkosivujemme kautta juhlimaan Tehtaan kentälle. Esko Ranta, Juhani Peltonen, Matti Pitko, Ari Valvee, Lasse Karjalainen, Tero Penttilä, Janne Salli. Siinä muutama nimi, joista Esko Malm ja Jukka Vakkila valitsevat esiottelun avauskokoonpanon, Kekkonen luettelee

-Ottopoikien joukkueessa pelaavat esimerkiksi Arto Nyberg, Aki Linnanahde, Jani Tanskanen, Juha Tapio ja Teemu Lehtilä, Kekkonen jatkaa.

Kansainväliseen tapaan tunnelmaa juhlaotteluun luo Valkeakosken Soittokunta. Eduskunnan puhemies ja tuore Palloliiton puheenjohtajaehdokas Sauli Niinistö pitää juhlapuheen. Kari Rydman puolestaan laulaa Hämäläisten laulun ennen kello 18.30 alkavaa Hakan ja Interin välistä liigakamppailua.

-Pelin jälkeen Tehtaan kentällä järjestetään suuren suosion saaneet Back to the Tehtis-bileet. Paikalla ovat noissa juhlissa myös kaikki edustusjoukkueen pelaajat, Kekkonen muistuttaa.

Itse pääasia on siis kuitenkin Interin kohtaaminen.

-Vaikka viime peleissä pisteet ovat olleet tiukassa, niin asetelmat liigassa ovat edelleen herkulliset. Voitto nostaa Hakan takaisin mitalitaistoon, sillä kolmanteen sijaan on tällä hetkellä eroa vain kolme pistettä, Kekkonen päättää.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT