Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka taisteli pisteen Rovaniemeltä

Vaikeista lähtökohdista liigaotteluun Napapiirille matkannut Haka puristi yhden pisteen Rovaniemen Palloseuralta. Maalittoman tasapelin tuoma pinna oli koskilaisille siinä mielessä laiha lohtu, että peräkkäisiä voitottomia otteluita on nyt kuusi.

Hakan ja koko ottelun paras maalipaikka oli Valeri Minkesellä lisäajan viime sekunneilla. Rangaistusalueen rajalta lähtenyt vapaapotku nuoli hakalaisten harmiksi tolppaa sen väärältä puolelta.

Kolmessa edellispelissä Hakan maaliin iskettiin yhteensä kahdeksan palloa. Nolla omassa päässä olikin päävalmentaja Olli Huttusen mieleen.

-Nollan pitäminen oli tämä pelin positiivisen juttu. Hyvä taistelu koko joukkueelta, mutta kunnon maalipaikkoja oli turhan vähän. Viimeisellä kolmanneksella emme saaneet parastamme irti, Huttunen tuumasi.

Loukkaantumisten ja sairastelujen johdosta Hakan vahvuudesta olivat poissa Diego Corpache, Kalle Parviainen, Mika Mäkitalo, Jari Nikkilä, Markus Joenmäki, Nicolas Kivistö sekä Niko Hoikkala. Lisäksi Sami Ristilä oli flunssansa jälkeen puolikuntoinen eikä pelannut kuin ottelun loppuminuutit.

-Molemmilla toppareillamme oli ongelmia pelin aikana ja sen vuoksi en uskaltanut heittää Juuso Salosta aiemmin kentälle. Petri Viljasen peli päättyi takareiden kramppaamiseen, Huttunen harmitteli.

Hakan kokoonpanossa oli RoPS-ottelussa yksi täysin uusi kasvo. Farmijoukkue SalPa09minkenenn hyökkääjä Antti Hakala vahvisti loukkaantumisista kärsivää miehistöä.

Liigaympyrät ovat Hakalalle ennestään tuttuja TPS:n paidasta, jossa hän pelasi vuosien 2004-2008 aikana 67 ottelua tehden niissä neljä maalia.

Seuraavaksi juhlaottelu

Hakan seuraava liigaottelu on ensi lauantaina, kun FC Inter saapuu Tehtaan kentälle. Kyseessä on Hakan 75-vuotisjuhlapeli, joten tapahtumia riittää pitkin päivää.

Esiottelussa toisistaan ottavat mittaa Otto Kanervan julkkisjoukkue ja Hakan vanhat tähdet. Takavuosien pelimiehiä paikalla on runsaasti, sillä Haka on kutsunut paikalle kaikki pääsarjassa valkopaitoja edustaneet pelaajat. Juhlapuheen Tehtaan kentällä pitää eduskunnan puhemies Sauli Niinistö.

Hakan kokoonpano RoPS-pelissä: Janne Korhonen, Sebastian Strandvall, Pietari Holopainen, Petri Viljanen (80. Juuso Salonen), Jarno Mattila, Jani Kauppila, Valeri Minkenen (var), Antti Hynynen, Mikko Innanen, Niko Ikävalko, Antti Hakala (89.Sami Ristilä).

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT