HJK ja Haka 3-3 –tasapeliin kärkikamppailussa

Hakan ja HJK:n kohtaamiset jättävät yleisön harvoin kylmäksi. Tälläkään kertaa ei pettymystä tullut, kun kahden perinteisen joukkueen välinen klassikko pelattiin Helsingin Finnair stadiumilla. Maaleja iskettiin peräti kuusi ja pisteet jaettiin tasatuloksella 3-3.

Haka joutui peliin hankalista lähtökohdista, kun Diego Corpachen polvivamma ja Pietari Holopaisen pelikielto sekoittivat koskilaisten koostumusta. Ensimmäistä maalia ei kuitenkaan jouduttu odottamaan kuin kuusi minuuttia.

Antti Hynysen taistelu avasi Sebastian Strandvallille maalipaikan ja ”Seba” käytti sen hyväkseen. Tarkka laukaus nuoli tolppaa ja painui verkon perukoille.

Innasella oli pian itsellään mahdollisuus viedä Haka kahden maalin johtoon, mutta Ville Wallén oli Klubin maalilla tarkkana. Seuraavan osuman iskikin HJK ja vikkelä Dawda Bah. Sebastian Sorsa keskitti ja Bah tuikkasi pelin takatolpalta tasoihin.

Bah onnistui uudemman kerran seitsemän minuuttia ennen taukovihellystä. Bah pyöräytti Jari Nikkilän ja laukoi hienon maalin. Syöttömerkinnän kuittasi tällä kertaa Cheyne Fowler.

Toisella puoliajalla tilanteet aaltoilivat päästä päähän ja hieman yli 4000-päinen kotiyleisö sai nähdä vielä kolme maalia. Jarno Mattila purjehti näppärästi läpi kentän ja viimeisteli kauden ensimmäinen liigamaalinsa 68. minuutilla. Sebastian Strandvall venytti illan toisensa neljä minuuttia myöhemmin Innasen tarjoilusta.

HJK haki lopussa rohkeasti tasoitusta ja loppunumerot syntyivät kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan umpeutumista. Akseli Pelvas pääsi nokikkain Janne Korhosen kanssa eikä paikastaan erehtynyt.

Taistelu liigan kärkipaikoilla säilyi tasaisena. Piikissä oleva HJK on edelleen neljä pistettä Hakan edellä. Valkopaitojen seuraava haaste on edessä ensi sunnuntaina, kun liiganousija JJK saapuu Tehtaan kentälle.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Jari Nikkilä (var.), Markus Joenmäki, Petri Viljanen, Jarno Mattila (var.), Jani Kauppila, Sami Ristilä (var.) (85. Valeri Minkenen), Sebastian Strandvall, Antti Hynynen, Mikko Innanen, Niko Ikävalko (63. Mika Mäkitalo).