Haka ja Levadia väänsivät tasatahtiin

FC Hakan kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi Saharan tekonurmella 1-1 -tasapeliin Viron mestarin FC Levadian kanssa. Hakan maalista vastasi 20. minuutin pelin jälkeen Mika Mäkitalo.

Ottelu oli varsin kaksijakoinen. Tunnin verran peli oli hyvin kotijoukkueen hallinnassa, mutta pelin lopulla vaarallisimmat tilanteet loi vierailija Levadia.

Hakan ensimmäinen hyvä paikka tuli 19. minuutin kohdalla, kun Sami Ristilä ja Valeri Minkenen pelasivat näyttävästi yhteen. Minkenen pääsi läpi, mutta ohjaus suuntautui hieman ohi Levadian maalin.

Tästä tilanteesta ehti kulua vain minuutti ja pallo oli virolaisten maalissa. Ristilä teki hyvin tilaa Mäkitalolle ja Mäkitalo sijoitti hallitusti pallon alakulmaan.

Ensimmäisen puoliajan lopulla sekä Ristilällä että Pietari Holopaisella oli paikat lisätä Hakan johtoa. Ristilän ei aivan ehtinyt takatolpalla Jarno Mattilan keskitykseen ja Holopainen joutui ohjaamaan Minkesen vapaapotkun hieman hankalasta asennosta.

Toista puoliaikaa oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Ristilällä oli mainio paikka ratkaista ottelu. Mäkitalo vapautti Ristilän läpijuoksuun Levadian paitsioansan pettäessä, mutta ”Risu” ei pystynyt lisäämään valkopaitojen johtoa.

Levadian ensimmäinen kunnon laukaus kohti Hakan maalia tuli vasta 55. minuutin pelin jälkeen, mutta sitten ote siirtyi vähitellen vihreissä paidoissa pelanneelle ryhmälle. Tasoitus näki päivänvalon 20 minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Sander Puri pääsi puskemaan vapaapotkun jälkitilanteesta loppulukemat.

Haka joutui otteluun pahassa topparipulassa, kun Kalle Parvianen, Niko Hoikkala, Petri Viljanen ja Markus Joenmäki olivat eri syistä pelistä poissa. Pietari Holopainen ja Juuso Salonen täyttivät kuitenkin paikkansa keskuspuolustuksessa mainiosti. Kaksikko olikin Hakan parhaimmisto yhdessä kovasti töitä tehneiden Sami Ristilän ja Jani Kauppilan kanssa.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Pietari Holopainen (88. Kalle Multanen), Juuso Salonen, Jarno Mattila, Jani Kauppila, Mika Mäkitalo (60. Niciolas Kivistö), Valeri Minkenen (82. Brian Gilmour), Freas Abid (60. Niko Ikävalko), Sami Ristilä, Antti Hynynen.