VPS haki pisteet Tehtaan kentältä

Haka kärsi Tehtaan kentällä toisen peräkkäisen kotitappion. Maanantainen TPS-häviö sai seurakseen 1-0 -tappion VPS:n kanssa.

Ottelu alkoi vauhdilla ja jo ensimmäisellä oli maalipaikat molemmilla. VPS:n Lawrence Smith ampui päin Janne Korhosta ja Hakan Mika Mäkitalon kuti suuntautui taivaan tuuliin.

Tilanteita riitti myöhemminkin. Hans Denissenin vasemman jalan laukaus viuhahti vartin kohdalla yli, Sami Ristilän tykin Henri Sillanpää venytti alakulmasta ja Mikko Innasen 34. minuutin kierto päättyi ohilaukaukseen.

VPS oli mennä johtoon 39. minuutin jälkeen, kun Antonio Inutile irtosi Hakan p09innanenakeilta. Janne Korhosen oikea-aikainen vastaantulo pelasti koskilaiset sillä kertaa.

Kolme minuuttia tästä ja Haka joutui antautumaan. Rikard Lindroos antoi laidaltaan nappikeskityksen ja Smtihillä oli helppo työ pistää pallo ykkösellä ohi Korhosen.

Toisella puoliajalla Haka pääsi paremmin peliin mukaan ja hieman paremmalla onnella sekä huonommalla vastustajan maalivahdilla olisi voinut syntyä useampikin maali. Antti Hynysellä ja Innasella oli parhaat saumat, mutta Sillanpää oli ohittamaton.

Hakan kokoonpanosta puuttui Markus Joenmäki lievän takareisivamman vuoksi. Diego Corpache loukkasi polvensa tunnin pelin jälkeen ja joutui tulemaan vaihtoon. Tarkempi diagnoosi vamman vakavuudesta saadaan alkuviikosta.

Sunnuntaina Haka matkaa Karstulaan Kivan 100-vuotisjuhliin ja ensi viikon sunnuntaina on edessä mielenkiintoinen klassikko. Valkopaidat kohtaavat tuolloin HJK:n Finnair Stadiumilla.

Hakan kokoonpano: Korhonen, Nikkilä, Corpache (62. Viljanen), Holopainen (var.), Mattila, Strandvall, Kauppila, Mäkitalo (84. Minkenen), Denissen (62. Hynynen), Ristilä, Innanen (var.).