Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Strandvall kuukauden pelaaja, Huttunen valmentaja

09strandvallVeikkausliiga on nimennyt Hakan 22-vuotiaan Sebastian Strandvallin toukokuun Kuukauden pelaajaksi. Laituri kirjautti kuudessa ottelussa tililleen kaksi täysosumaa ja viisi maalisyöttöä. Kuukauden joukkuetta valmentaa Hakan Olli Huttunen.

Keväällä 2007 Veikkausliigassa debytoinut Strandvall on tällä kaudella lopullisesti lyönyt itsensä läpi pääsarjatasolla ja noussut Hakan ehdottomiin runkopelaajiin. Monipuolinen laituri on pelannut liigaurallaan kaikkiaan 40 ottelua ja tehnyt niissä viisi maalia.09strandvall

Haka viimeisteli tappiottoman toukokuunsa aikana yhteensä kymmenen täysosumaa, joista täydet minuutit kauden kaikissa liigapeleissä uurastanut Strandvall oli mukana peräti seitsemässä. Palkitsemisuutisen vastaan hän otti vastaan ilolla.

– Tämä on minulle suuri kunnia. Ei ole vielä Veikkausliigaurani aikana juurikaan palkintoja tullut. KuPS-pelin kolmen leijonan mitali oli minulle urani ensimmäinen. Viime kausi meni piloille loukkaantumisen vuoksi, mutta nyt on tullut vastuuta mukavasti. Joukkueessa on helppo pelata, kun kaikki taistelevat yhteisen tavoitteen eteen, Strandvall totesi valinnasta kuultuaan.

Ennen kauden alkua Hakaa ei kovin yleisesti veikkailtu liigan kärkisijoille, mutta joukkue on osoittanut kestävänsä muutaman avainpelaajan lähdön. Toukokuussa valkeakoskelaiset nousivat sarjan kärkipaikalle neljällä voitollaan ja kahdella tasapelillään. Saavutus takasi Hakaa jo vuodesta 2002 luotsanneelle Huttuselle nimityksen Kuukauden valmentajaksi.

– Vasta yhdeksän kierrosta on pelattu, mutta kyllä tällä paikalla olisi mukava olla kauden lopussakin. Paljon on töitä vielä tehtävä. Tällä joukkueella on ollut halu näyttää ja sitä se on myös tehnyt. Tällaiset palkinnot kuuluvat koko joukkueelle, ”Oka” sanoi.oka2009

Huttunen sai toukokuun joukkueeseen kolme omaa valmennettavaansa. Strandvallin ohella Hakasta tähdistöön nostettiin puolustajat Diego Corpache ja Pietari Holopainen. Kolme pelaajaa kuukauden joukkueeseen valittiin myös TPS:sta ja pelaajiaan joukkueeseen saivat myös IFK Mariehamn, FC Honka, FF Jaro ja HJK.

Toukokuun joukkueen maalia vartioi TPS:n Jukka Lehtovaara. Puolustuslinjan täydentävät IFK:n ruotsalaistoppari Kenneth Gustavsson ja saman seuran laitapuolustaja Patrik Rikama.

Keskikentältä löytyy kaikkiaan kolme Sebastiania, Strandvallin lisäksi HJK:n Sorsa sekä Jaron Mannström. ”Ulkojäsenenä” mukana on TPS:n Riku Riski. Hyökkääjän tontit miehittivät TPS:n Babatunde Wusu ja Hongan Jami Puustinen.

Veikkausliigan toukokuun Kuukauden joukkue:
Maalivahti: Jukka Lehtovaara (TPS)
Puolustajat: Patrik Rikama (IFK), Kenneth Gustavsson (IFK), Diego Corpache (Haka), Pietari Holopainen (Haka)
Keskikenttä: Sebastian Strandvall (Haka), Riku Riski (TPS), Sebastian Mannström (Jaro), Sebastian Sorsa (HJK)
Hyökkäys: Babatunde Wusu (TPS), Jami Puustinen (Honka)
Kuukauden valmentaja: Olli Huttunen (Haka)
Kuukauden pelaaja: Sebastian Strandvall (Haka)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT