Haka sarjatauolle liigakärjessä

hakakups20090531sebaHaka ei jättänyt mitään sattuman varaan vaan otti selkeän 3-0 –voiton Kuopion Palloseurasta. Näin ollen koskilaiset pääsevät reilun parin viikon tauolle sarjajohtajana. Pelatut yhdeksän ottelua ovat tuoneet Hakalle 20 pistettä. Edellisen kerran kausi on lähtenyt Hakalla näin hyvin käyntiin kuusi vuotta sitten.hakakups20090531hyny

Haka aloitti pelin terävästi ja avausmaali syntyi jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Mikko Innanen oli käännöksissään liian liukas Miikka Ilolle ja KuPS-toppari kamppasi Innasen rangaistusalueella. Rangaistuspotku oli selviö, eikä huimaa toukokuuta pelannut Sebastian Strandvall erehtynyt 11 metristä.

Vaikka Sami Ristilä joutui jättämään pelin väliin takareisivamman vuoksi, niin koskilaisten peli kulki aika ajoin mallikkaasti. Tehtaan kentän nurmi oli jo siinä kunnossa, että lyhytsyöttöpeliä pystyttiin pelaamaan. Etenkin toinen puoliaika oli valkopaidoilta vahva esitys.

Hakan toinen maali tuli heti toisen puoliajan alkuun, kun Strandvallin millintarkka vapaapotku löysi Antti Hynysen pään. Pallo alakulmaan, mutta ei tuuletuksia. Näinhän se menee vanhaa seuraa vastaan.

Liukkaasti liikkunut Hynynen niitattiin nurmen pintaan 67. minuutin kohdalla ja erotuomari Mattias Gestranius vei pallon toistamiseen pilkulle. Strandvall antoi tyylikkäästi Niko Ikävalkolle mahdollisuuden kauden avausmaaliin ja tarkalla sijoituksella katosi painolasti taas yhden Haka-hyökkääjän niskoilta.hakakups20090531inna

Ottelun loppuhetkillä Haka tyytyi pyörittämään peliä ja KuPS pääsi ajoittain luomaan tilanteita. Mihinkään mahdottomiin torjuntoihin Janne Korhosen ei täytynyt Hakan maalilla ryhtyä.

Vaikka liigassa on nyt hieman taukoa ennen 17.6. pelattavaa vierasottelua IFK Mariehamnia vastaan, niin Tehtaan kentällä tapahtuu. Ensi lauantaina 6.6. Tehtiksellä kohtaavat Suomen ja Valko-Venäjän maajoukkueet, torstaina 11.6. puolestaan FC Tigers ja Haka ratkaisevat paikan Suomen cupin 6. kierrokselle.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Jari Nikkilä (var.), Diego Corpache, Pietari Holopainen, Jarno Mattila, Jani Kauppila, Mika Mäkitalo (87. Petri Viljanen), Sebastian Strandvall, Antti Hynynen (77. Valeri Minkenen), Mikko Innanen, Niko Ikävalko (67. Nicolas Kivistö).