Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Erkka Heinä valmis myös pelivastuuseen

09heinaErkka Heinällä on Hakassa monipuolinen rooli, sillä hän toimii seurassa fysioterapeuttina, maalivahtivalmentaja ja tarvittaessa myös kakkosmaalivahtina.

Viime lauantain Inter-pelissä Heinä otti jo puoliajalla lämpöä, kun Janne Korhonen loukkasi jalkaansa ensimmäisen puoliajan tiimellyksessä. Heinä oli valmis vastuuseen, mutta lopulta Korhosen jalka kesti koko pelin.

– Janne tunsi pelissä kiristystä nivusalueella ja lähinnä varotoimenpiteenä päätettiin välttää pitkien potkujen antamista. Jannen fyysiset ominaisuudet ovat kuitenkin hyvät ja niistä lähinnä lihasvoima on oleellinen vammanlaatua pienentävä ja ennaltaehkäisevä tekijä, Heinä toteaa.

TPV:ssä Ykköstä pelannut Heinä uskoo olevansa paremmassa kunnossa kuin viimeiseen kahteen vuoteen. Peliaikaa on tullut Hakan yhteistyöseura Koskenpoikien riveissä. Edustusjoukkueen otteluissa Heinä istuu penkillä, kun kakkosvahti Saku Pesonen pitää tuntumaa yllä FC Hämeenlinnassa.

– Tämä on Hakan kannalta hyvä, koska yksi maalivahti täytyy penkillä kuitenkin olla. Sakulle on kehityksen kannalta äärimmäisen tärkeää saada peliaikaa ja se onnistuu näillä järjestelyillä nyt Fc Hämeenlinnassa. Ne pelit, jotka pääsen Hakan yhteisyöseurojen paidassa pelaamaan ovat minulle tärkeitä ja valmistaudun niihin kuten aina ennenkin.

– Päätehtäväni seurassa on muut asiat kuin pelaaminen, mutta en halunnut pelaajauraani vielä lopettaa. Pelaaminen tarpeen tullen Hakassa ei jännitä vaan kokisin sen enemmänkin hienona kokemuksena, Heinä jatkaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT