Puolustus kunnossa – hyökkäys tehoton

Haka pelasi jo kauden kolmannen tasapelinsä Ykkösessä, kun Kari Martosen suojatit vierailivat Porissa. Tuloksena oli FC Jazzia vastaan maaliton 0-0 -tasatulos.

Martonen oli rukannut joukkueensa avauskokoonpanoa sitten viikolla pelatun EIF-ottelun. Tuossa 4-4 -tulokseen päättyneessä ottelussa kolme maalia iskenyttä Joni Mäkelää ei nähty ollenkaan koskilaisten kokoonpanossa varoitustilin täyttymisen vuoksi.

Kokeneet Cheyne Fowler ja Sami Sanevuori puolestaan aloittivat Porissa pelin vaihtopenkin puolelta. Kasperi Liikonen teki paluun tositoimiin kuumeensa jälkeen ja Aapo Mäenpää sekä Mikko-Petteri Latosaari nousivat myös avaukseen.

Haka oli selvästi satsannut puolustuspään toimivuuteen edellisen ottelun neljän takaiskun jälkeen. Alku oli tarkkaa puolustuspelaamista, mutta vähitellen painetta saatiin isäntien päätyyn.

Ensimmäisellä puoliajalla Hakan parhaat maalipaikat tulivat Kalle Multaselle. Jazz-vahti Lauri Pirhonen nollasi viime vuoden maalitykin pariinkin otteeseen torjuttuaan ensin ilmiömäisesti Multasen puskun ja myöhemmin puolittaisen läpiajon.

Toisella puoliajallakin Hakalla oli mahdollisuutensa ja etenkin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa tuli hakalaisittain jossiteltavaa. Mikko-Petteri Latosaari sai pallon vapaapotkun jälkitilanteesta Jazzin maaliin, mutta erotuomari vihelsi tilanteen paitsioksi.

Haka pelaa kaksi seuraavaa Ykkösen otteluaan Tehtaan kentällä. Sunnuntaina 31.5. sinne saapuu AC Oulu ja seuraavana torstaina 4.6. MP.

Hakan kokoonpano FC Jazzia vastaan: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Juho Pirttijoki, Mikko-Petteri Latosaari, Mikko Innanen, Aapo Mäenpää, Niilo Mäenpää, Lauri Hakanen (82. Erkka Helminen), Mikko Innanen, Kasperi Liikonen (59. Cheyne Fowler), Kalle Multanen.