Hakan puolustus reikäjuustoa – silti pinna

Haka ja EIF järjestivät todelliset maalijuhlat Tehtaan kentällä. Lopputulos oli 4-4 (1-1).

EIF siirtyi ottelussa johtoon vain neljän minuutin pelin jälkeen. Ville Sevon viimeisteli tarkasti yläkulmaan ohi Saku Pesosen.

Nopea takaisku toimi Hakalle herätyksenä ja tilanteita tuli vieraiden päähän pian tiiviiseen tahtiin.

Kalle Multanen hukkasi ennen puolen tunnin täyttymistä kolme maukasta paikkaa. Ensin hän puski ohi Mikko Innasen nappikeskityksen, sen jälkeen Multanen hukkasi läpiajon ja pian perään pusku Joni Mäkelä vapaapotkuun meni niukasti ohi.

Haka tuli tasoihin pari minuuttia ennen taukoa. Innanen antoi vasemmalta keskityksen takatolpalle ja Mäkelä liukui pallon verkkoon.

EIF meni uudemman kerran johtoon heti toisen puoliajan alussa. Casper Källberg karkasi tuossa vaiheessa irti Hakan puolustukselta. Mutta vain hetki edellisestä ja peli oli taas tasan. Ja asialla toistamiseen Mäkelä. Vasemman jalan laukaus teki tuhojaan EIF:n päädyssä.

Avoimet ovet sen kun jatkuivat. Ensin Juuso Aalto osui EIF:lle Haka-puolustuksen uinailun jälkeen ja perään Juho Pirttijoki maalin edestä Hakalle. Tuossa vaiheessa oli vasta tunti pelattuna.

Ottelun 68. minuutilla Lucas Kaufmann hyödynsi jälleen yhden hakalaisen harhasyötön ja teki EIF:lle jo neljännen maalin. Hakan seuraava kuitti tuli 83. minuutilla. Tuolloin Mäkelä seurasi maalivahdista kimmonneen pallon ja toi hattutempullaan taas pelin tasoihin.

Loppuhetkillä Multanen laukoi niukasti ohi, Cheyne Fowler pisti pallon EIF-maalin ylärimaan ja Pirttijoki pallon maalivahdin syliin.

Haka pelaa seuraavan Ykkösen ottelunsa sunnuntaina Porissa FC Jazzia vastaan. Tehtaan kentälle valkopaidat palaavat sunnuntaina 31.5. Tuolloin vastassa on AC Oulu.

Hakan kokoonpano EIF:iä vastaan: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Juho Pirttijoki, Sami Sanevuori (77. Mikko-Petteri Latosaari), Mikko Innanen (var.), Lauri Hakanen (63. Aapo Mäenpää), Cheyne Fowler, Niilo Mäenpää, Jarno Mattila (77. Erkka Helminen), Joni Mäkelä (var.), Kalle Multanen.

Kuvat: Jan Lindroos