Hakalle makea avausvoitto

Haka nappasi Ykkösen kauden avausvoittonsa keskiviikkona Tehtaan kentällä kaadettuaan PK-35 Vantaan 2-1 (0-0). Voitto maistui koskilaisittain makealle, sillä Kalle Multasen voittomaali syntyi vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa.

Hakan päävalmentaja Kari Martonen oli rukannut valkopaitojen kokoonpanoa kahden voitottoman ottelun jälkeen. Suurin yllätys nähtiin siinä, että kakkosvalmentaja Lauri Hakanen oli nostettu avauskokoonpanoon mukaan.

Ensimmäisen puoliajan alussa PK-35 tuli voimalla päälle ja Haka oli alkuun ottavana osapuolena. Hakan kannalta tuli harmittava loukkaantuminenkin, kun Tuomas Lähdesmäki joutui jättämään kentän jo vartin pelin jälkeen.

Vähitellen isännät saivat pelijuonesta kiinni tuulisella ja kolealla Tehtaan kentällä. Hakalle tarjottiin avausosumaa hieman ennen taukovihellystä, kun pallo vietiin käsivirheen myötä pilkulle. Multanen ei kuitenkaan tällä kertaa rangaistuspotkussa onnistunut.

Toiselle puoliajalle Haka tuli paremmalla ilmeellä ja loi tukun vaaran paikkoja PK-35:n maalille. Palkinto tuli 69. minuutilla, kun Joni Mäkelä tarjoili ja Kasperi Liikonen viimeisteli jo kauden kolmannen maalinsa.

PK-35 tuli tasoihin kymmenen minuuttia myöhemmin Kosta Manevin puskulla, mutta Haka ei tästä lannistunut. Ottelun 84. minuutilla Mäkelä laukoi kovan kudin ja Kalle Multanen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan tuikkaamassa irtopallon sisään.

Ottelua oli paikan päällä seuraamassa 1275 katsojaa.

Seuraavan kerran Haka yrittää komistaa voittotiliään viikon päästä torstaina. Tuolloin Tehtaan kentälle tulee vastaan sarjanousija EIF.

Hakan kokoonpano PK-35:ttä vastaan: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Sami Sanevuori, Juho Pirttijoki, Mikko Innanen, Lauri Hakanen (67. Niilo Mäenpää), Cheyne Fowler, Tuomas Lähdesmäki (15. Andrew Gray), Juho Mäkelä, Kasperi Liikonen (89. Jarno Mattila), Kalle Multanen.

Kuvat: Jan Lindroos