Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Numero 12 on Hakan kannattajien pelinumero

Haka haluaa osoittaa konkreettisesti kannattajien merkityksen seuralle omistamalla numeron 12 kaikille seuran kannattajille. Näin ollen numerolla 12 ei Ykkösen kauden 2015 alusta alkaen pelaa Hakassa kukaan pelaajista.

Hakan kannattajaryhmä Hakapeliitat on kannattajien näkyvin ja kuuluvin osa Tehtaan kentän N-katsomossa sekä vieraskentillä.

– On hienoa, että Haka arvostaa kannattajiaan. Me olemme Hakan tukena 12:ntena pelaaajana niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä ja haluamme näin näyttää olevamme tuon numeron arvoisia, Mikko Koivisto Hakapeliitoista lupaa.

Idea numeron omistamisesta kannattajille lähti liikkeelle Tehtiksen kuuluttamosta.

– Muistelin lukeneeni jostain, että on muitakin seuroja ympäri maailmaa, jotka ovat tehneet samoin ja ajattelin, että tuo on hieno symbolinen ele, joka pitäisi toteuttaa Hakassakin. Esittelin idean ensin Hakapeliitoille ja sen jälkeen Hakan hallitukselle ja se hyväksyttiin heti kummallakin taholla, kertoo Hakan ottelukuuluttaja Mikko Aaltonen.

Sille, kenelle numero 12 kuuluu, ei ole kuin yksi ehto.

– Numero 12 on omistettu ihan jokaiselle Hakan kannattajalle riippumatta siitä, kuuluuko Hakapeliittoihin, asuuko Valkeakoskella, tai onko pelannut Hakassa. Jos olet Hakan kannattaja, olet Hakan 12:s pelaaja, Aaltonen selventää.

Hakan toimitusjohtaja Heikki Veteläinen on ollut erittäin tyytyväinen Hakan kannattajiin alkukaudesta ja on innoissaan numeron 12 omistamisesta kannattajille.

– On upeaa, että Mikko yhdessä Hakapeliittojen kanssa kehitteli näin hienon tavan kannattajille olla näkyvillä ja joukkueen tukena. Idea on hauska ja koko Hakan joukkue pitää ideaa hyvänä. Hakapeliitat ovat Hakan näköinen kannattajaryhmä ja aina täysillä Hakan tukena ”kaveria ei jätetä” -mentaliteetilla. Tsemiä kauteen ihan jokaiselle Hakan kannattajalle, Veteläinen innostuu.

Hakan kapteeni Mikko Innanen luovuttaa numeron 12 joukkueen käytöstä kannattajien numeroksi PK-35 Vantaa -ottelun jälkeen jälkipeleillä Tehtiksen Paviljongilla.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT